Stojić, Milovanović i Cvetković (© Star sport)
Stojić, Milovanović i Cvetković (© Star sport)

Po modelu iz Londona, sa verom u čudo

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.11.23. | 09:00

TSC se i dalje nada trećem mestu u grupi, pred duela sa Vest Hemom u Ligi Evrope (18.45, TV Arena Premium 1)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Još 180 minuta fudbala je ostalo Topolčanima u Evropi i zavesa će se spustiti. Publika će svakako aplaudirati, pokloniće se auditorijumu izvođač predstave, utisci će se sleći. Da bi komad bio još bolji i eventualno se pojavio zaplet, potrebno je da se izrodi još barem jedan pozitivan rezultat.

Izabrane vesti

Jedini bod u ovogodišnjoj grupnoj fazi Lige Evrope osvojio je TSC kod kuće, kada je jurio zaostatak od dva gola protiv Olimpijakosa i stigao do 2:2. Sa Frajburgom je bilo egal na poluvremenu, te ekipi Žarka Lazetića ne preostaje ništa drugo nego da zapne i proba da na zatvaranju evropske scene na svom stadionu za ovu godinu napravi pomak i eventualno priredi iznenađenje. Neće biti lako, preko puta je klub koji je u svoje vitrine dodao trofej Lige konferencije i čije samo ime izaziva poštovanje. U Bačku Topolu stiže Vest Hem (18.45, TV Arena Premium 1).

Dobio je vicešampion Srbije bolnu lekciju u prethodnoj rundi, Frajburg je u potpunosti srušio kao kulu od karata sve što je zamislio strateg Žarko Lazetić. U preostalim utakmicama mogao je stručni štab da izdvoji niz pozitivnih aspekata i od njih napravi kolaž zadovoljstva. Zato se nada TSC kako može da ponovi sat vremena igre iz Londona, kada je defanziva funkcionisala kao sat, a napad strpljivo vrebao šansu koju je uspeo da iskoristi pogotkom Petra Stanića. Sve je palo u vodu posle jednog propusta i rezultat je otišao na stranu engleskog tima. Kada bi tim iz Bačke Topole uspeo da spoji tih sat vremena sa dva poluvremena kod kuće u kojima je rezultatski bio bolji od protvinika (2:1 protiv Olimpijakosa i 1:0 protiv Frajburga), uspeh bi bio zagarantovan. Sve to lepo zvuči kada se zamisli, ali naspram predstavnika Srbije će se naći ruku na srce kvalitetniji rival.

Sad se navikao TSC na evropski ritam, poteze naučene u Ligi Evrope preslikao je na prvenstvo. Možda je trenutak za neki mađioničarski potez Žarka Lazetića, koji bi mogao da naslika novo dobro izdanje svog tima. Pucaju od samopouzdanja Topolčani posle istorijske pobede u Beogradu protiv Partizana, ali ne beže od činjenice da im je u goste stigao premijerligaš. Ne samo to, već i sa jasno otkrivenim kartama i samo jednim ciljem, da pobedi i prođe.

Neće Lazetić previše menjati u odnosu na tim koji je u Beogradu slavio protiv Parnog valjka, jer je imao sasvim dovoljno vremena za odmor. Do kraja sezone je odsutan Mateja Đorđević, čiju poziciju bi trebalo da pokrije, kao i u prethodnoj utakmici, mladi Vukašin Krstić. Moguć je povratak Petra Stanića iza kojeg je povreda, isti je status Marka Rakonjca, mada je minutažu počeo da opravdava i Uroš Milovanović. Pitanje je i hoće li odlični Aleksandar Ćirković dobiti priliku od starta, pošto je zbog povrede ponovo sa terena izostao Saša Jovanović. U slučaju da stručni štab bude hteo da ponovi igru iz Engleske, opredeliće se za na papiru defanzivniju postavku, sa pojačanim veznim redom.

LIGA EVROPE, PETO KOLO, GRUPA A

TSC - VEST HEM

Bačka Topola

TSC arena

Kapacitet: 4.500

Sudija: Alard Lindhaut (Holandija)

TSC (3-5-2): Ilić – Krstić, Stojić, Ćalušić – Cvetković, Radin, Kuveljić, Đakovac, Petrović – Ćirković, Milovanović.

Vest Hem (4-2-3-1): Fabijanski – Cufal, Zuma, Ager, Kresvel – Vord Prauz, Alvares – Kudus, Souček, Lukas Paketa – Ings.

LIGA EVROPE, GRUPA A

Peto kolo

18.45 (10.00) TSC (6,50) Vest Hem (1,30)

18.45 (1,85) (3,70) Olimpijakos (4,70)


 


tagovi

TSC Bačka TopolaLiga EvropeVest HemŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara