Reprezentacija Srbije (©Starsport)
Reprezentacija Srbije (©Starsport)

Pobeda digla Srbiju za četiri mesta

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 16:25

Trenutni skok na FIFA rang listi...

Samo jedna pobeda i to izborena uz dosta napora donela je osmehe naciji, koja je teško podnela što neće gledati reprezentaciju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Ali, trijumf nad Republikom Irskom na Marakani (3:2), prvi put pod dirigentskom palicom Dragana Stojkovića, probudio je nadu da ako nećemo na Evropsko, a onda makar hoćemo na Svetsko prvenstvo. Dug je put do toga, ali je napravljen vrlo važan prvi korak.

Izabrane vesti

Pobeda nad Keltima nije donela Orlovima samo početna tri boda u mundijalskim kvalifikacijama, već je donela i momentalni skok na FIFA rang listi. Tačno je da se ona zvanično objavljuje jednom mesečno, ali ima brojnih sajtova na kojima se tačno i precizno stanje ažurira nakon svakog meča državnih timova.

Srbija je start kvalifikacija dočekala kao 30. selekcija sveta, a samo pobeda nas Republikom Irskom obezbedila je Orlovima let od četiri mesta ka vrhu. Na današnji dan tim Dragana Stojkovića je 26. na planeti sa 1.503 boda. Naravno, to stanje se menja od utakmice do utakmice, pa ćemo videti nakon Portugalije u subotu uveče, te Azerbejdžana (30. mart) gde će se momci u crvenim dresovima zadržati na listi.

Najbolje rangirana otkako se pravi FIFA rang lista Srbija je bila sredinom 2009. godine kada je držala 19. poziciju.

Pored Srbije, skok od četiri mesta ostvarila je i Turska, koja je u prvom kolu pobedila Holandiju (4:2), pa je sada 28. selekcija sveta.


 


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFIFA rang lista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara