Provala oblaka u Surdulici (© Star sport)
Provala oblaka u Surdulici (© Star sport)

Pobeda sa klupe: Savo uveo krila, Ivanović i Denis preskočili baru u Surdulici (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 15.08.20. | 20:57

Partizan bolji od Radnika, crno-beli brinu zbog Sume, a tim Sima Krunića žali za propuštenim šansama – 2:0

Jedno poluvreme za zaborav – jedno za kalup. Drugi meč zaredom završio je Partizan pobedom bez primljenog gola, četvrti put uzastopno otkako ga vodi Savo Milošević razoružao Radnik, iz barama pokrivenog surduličkog stadiona doneo tri boda, a na jednom od najudaljenijih gostovanja od Beograda nagovestio da je raskrstio s rezultatskom, ne i igračkom, krizom u početnom delu šampionata – 2:0.

Parni valjak su iz letargije uočljive tokom početnih 45 minuta pokrenuli rezervisti. Iako je dotad ličio na šklopociju iz Kruševca i Novog Pazara, ulasci Đorđa Ivanovića i Denisa Stojkovića u kratkom intervalu su se isplatili stručnom štabu crno-belih. Bivši kapiten subotičkog Spartaka povukao je kontru četiri na tri, novajlija iz Italije iskoristio višak, sa levog krila centrirao na drugu stativu, Takuma Asano se bacio u kaljugu i grudima u padu sproveo loptu u mrežu.

Izabrane vesti

Na taj način, tek u 62. minutu gosti su materijalizovali otresitiji ulazak u igru u nastavku, a Milošević dobio jasne signale da u rotaciji ima igrače sposobne da rešavaju prvenstvene utakmice, čak i kad u kombinaciji za meč nije jedan od najboljih igrača lige, Bibars Natho. Baš ta želja za dokazivanjem Ivanovića i Denisa Stojkovića omogućila je viceprvaku da se neokrznut vrati u Beograd i u povoljnijem ambijentu sprema za duel sa Inđijom, dok će domaćin imati za čim za žali, s obzirom da je stavio na ozbiljne muke favorita i hrabrim pristupom još jednom potvrdio da jedan od uočljivijih problema Partizana nije personalni, već sistemski i staje u reč „odbrana“.

Poslednja linija gostiju trpela je ogroman pritisak u početnih 15 minuta, samo u tom delu Radnik je izveo čak pet od sedam kornera, Predrag Đorđević i Viktor Lukić na razne načine mučili renomiranog rivala, Milan Makarić je potvrdio da je jedan od najsnažniji špiceva u Srbiji, pa je u kombinaciji sa Nikolom Bogdanovskim za frtalj sata domaćin stvorio više situacija za poentiranje. Makarić je snalažljivost demonstrirao i kad je ukrao loptu neopreznom Vitasu i verovatno bi doveo Radnik do prednosti da je požrtvovani Aleksandar Lutovac nije ispicao na putu ka mreži.

Kad je Partizan izdržao nalete protivnika uspostavio je kontrolu, ali ništa konkretno s loptom nije uradio. Besciljna dodavanja štoperskog tandema Banjak-Vitas i ne baš pohvalni učinak manevrista dovela su do toga da gost završi prvo poluvreme bez zrele šanse i sa velikim brigama kako će u nastavku, jer se na povredu požalio Sejduba Suma.

Po principu dok jednom ne smrkne drugom ne svane, neplaniran izlazak Gvinejca na najbolji način je iskoristio Đorđe Ivanović, učestovovao u akciji za prvi, a u finišu omogućio Umaru Sadiku da efektno postigne drugi gol i krunuše dominaciju Partizana u drugom poluvremenu, kad se Grobarima u lepom svetlu predstavio i Denis Stojković.

Duel Vitasa i Stevanovića (© Star sport) Duel Vitasa i Stevanovića (© Star sport)

Da je favorit znatno ubrzao u nastavku, čim je kiša popustila, videlo se po prilikama Aleksandra Šćekića (zicer posle ubacivanja Lutovca i udarac glavom posle kornera), a da je odlučan da popravi utisak sa prethodnih gostovanja na osnovu partija svih igrača u tom delu igre. Sve ono što nisu radili u prvom delu, kad su bili jalovi, crno-beli su nadoknadili u nastavku, brzinom stvarali problem rivalu i na kraju ga dotkuli.

Radnik jeste pretrpeo treći vezni poraz, ali je načinom igre, naročito u uvodu meča pokazao je kadar bilo kojoj ekipi u Srbiji da napravi problem. Jedino što to ne naplaćuje. Bar ne kao Partizan koji je svoje šanse uglavnom koristio. 

ČETVRTO KOLO SUPERLIGE SRBIJE

RADNIK – PARTIZAN 0:2 (0:0)

/Asano 62, Sadik 90/

Surdulica

Stadion Radnika

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Lazar Lukić

Žuti kartoni: Lukić, Stevanović (Radnik), Zdjelar, Popović (Partizan)

RADNIK: Kostić – Đorđević, Kričak, Stevanović, Stojanović – Jović, Mitošević – Bogdanovski (od 71. Dimitrić), Lukić (od 71. Danoski), Spasić (od 82. Stamenković) – Makarić (od 82. Pavlov). Trener: Simo Krunić.

PARTIZAN: Popović – Lutovac, Vitas, Banjak, Brežančić – Zdjelar, Šćekić – Stevanović (od 59. Stojković), Suma (od 46. Ivanović), Asano – Sadik (od 93. Matić). Trener: Savo Milošević.

SUPERLIGA SRBIJE - 4. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Spartak ŽK 3:2 (1:1)

/Ben 32, 67, Tomane 70 - Tufegdžić 34, Nikolić 73/

Subota

Inđija - Napredak 1:0 (1:0)

/M. Ilić 25pen/

Novi Pazar - Javor 2:3 (2:2)

/Delimeđac 6, Dragutinović 40 - Mladenović 15, Plavšić 29, Rušević 90+2/

Radnički Niš - Mačva 1:0 (1:0)

/Kojić 37/

Radnik - Partizan 0:2 (0:0)

/Asano 62, Sadik 90/

Zlatibor - Čukarički 1:5 (1:2)

/Vukić 8 - Ostojić 4, Ndiaje 7, Eze 46, Docić 54pen, Kovač 90+1/

Nedelja

18.00 (6,25) OFK Bačka (4,40) TSC Bačka Topola (1,50)

20.00: (2,60) Metalac GM (3,20) Proleter NS (2,80)

20.00: (4,30) Rad (3,60) Voždovac (1,85)

20.00: (1,50) Vojvodina (4,30) Mladost Lučani (6,50)





tagovi

FK PartizanĐorđe IvanovićDenis StojkovićTakuma AsanoSadik Umar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara