Legenda ne umire (©Reuters)
Legenda ne umire (©Reuters)

Pobedila Barsa, pobedio Napoli, a i Boka je igrala za legendarnog asa: Raspucani Kolumbijac Kardona srušio Njuels (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.11.20. | 01:31

Emotivno veče na Bombonjeri. Domaćin slavio sa 2:0 u čast Dijega Armanda Maradone

Tri kluba u kojem je Dijego Armando Maradona ostavio najveći trag – Barselona, Napoli i Boka Juniors ostvarili su pobede u nedeljnim mečevima. Igrači ova tri tima imali su veliki motiv, igrali su za El Pibea, za voljenog asa koji je protekle nedelje preminuo u 61. godini od srčanog udara.

Boka Juniors je u petom kolu Grupe 4 Lige kupa Argentine pobedila Njuels Old Bojsa sa 2:0 i opet izbila na prvo mesto, kolo pre kraja grupne faze takmičenja koje je već dobilo naziv Dijego Armando Maradona.

Izabrane vesti

Raspoložen je bio Kolumbijac Edvin Kardona, strelac oba gola za slavni klub iz Buenos Ajresa. Već posle 20 minuta moglo je da se nasluti da bodovi ostaju na kultnoj Bombonjeri. Prvo je sjajni Kolumbijac maestralno izveo slobodan udarac sa 18 metara i efektnim golom načeo mrežu tima iz Rosarija. Svi igrači su nosili dres sa natpisom Maradona. Kardona i ostali fudbaleri domaćeg tima uperili su pogled ka loži gde je bila Dijegova ćerka Dalma. Emotivno je to doživela Maradonina naslednica i zaplakala u tim trenucima.

Kolumbijac je u 20. minutu postigao i drugi gol na asistenciju Romana Abile. Odlično se snašao i iz teške situacije iskosa s leve strane drugi put zatresao mrežu tima iz Rosarija. Gosti su od 40. minuta igrali sa igračem manje. Zbog dva žuta kartona isključen je Gabrijeli i tada je bilo jasno da će Boka da osvoji tri boda.

U nastavku tim sa Bombonjere je mogao do još nekog gola. Abila u 52. minutu nije iskoristio jedanaesterac, ali domaćini nisu kažnjeni za to. Maksi Rodrigez i kompanija ništa nisu mogli sa desetoricom na terenu.

(©Reuters)(©Reuters)

Podsetimo, posle više od decenije u Evropi, u dresovima Barselone, Napolija i Sevilje, El Pibe se vratio u otadžbinu, upravo u Njuels Old Bojs 1993. godine, ali je za ovaj tim odigrao samo pet utakmica. Ubrzo je bio raskinut ugovor, a Maradona je završio karijeru u voljenoj Boki Juniors. El Pibe je jedinu titulu u Argentini osvojio sa klubom sa Bombonjere 1982. godine.

Pre početka meča igrači oba kluba su minutom aplauza odali počast Dijegu. Stadion je bio okićen slikama velikana argentinskog fudbala i po mnogima najboljeg fudbalera u istoriji fudbala. Ispred stadiona okupilo se na hiljade navijača koji su pesmom još jednom odali počast najvoljenijem argentinskom igraču u istoriji i heroju nacije koji je doveo Gaučose do titule svetskog šampiona 1986. godine u Meksiku, a četiri godine kasnije Argentinci su bili vicešampioni planete u Italiji posle poraza od Nemačke u finalu (0:1).

KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA - 5. KOLO

GRUPA 2

Nedelja

Defensa i Hustisija - Sentral Kordoba 2:3 (1:2)

/Mrentel 32, Paredes 83 - Arganaraz 10, Rijano 23, Rosales 90+1/

Ponedeljak

Urakan - Patronato 1:0 (1:0)

/Garo 10/

GRUPA 4

Nedelja

Boka Juniors - Njuels Old Bojs 2:0 (2:0)

/Kardona 12, 20/

Lanus - Taljeres 1:0 (0:0)

/Orsini 90+1/


 


tagovi

Boka juniorsNjuels Old BojsLiga kup ArgentineDijego Armando Maradona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara