Mestalja
Mestalja

Pobuna u svlačionici Valensije: Protiv Seladesa Maksi Gomez, Guedeš, Tores, Dijakabi…

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.06.20. | 09:45

Maksi Gomez najglasniji, ne i jedini…

Nešto je trulo na Mestalji. Stukla je uprava u poslednje dve sezone više od 200.000.000 evra u pojačanja, ali izgleda da je trebalo da više prati obrati na to koga će postaviti za šefa struke. Albert Selades je očigledno ispustio kontrolu nad svlačionicom, a kako Slepi miševi po svemu sudeći neće uspeti da se domognu Lige šampiona prljav veš je isplivao na površinu.

Španski mediji su jutros preplavljeni pričama o pobuni u svlačionici. Pokrenuo ju je Maksi Gomez, napadač za koga je Valensija prošlog leta dala 14.500.000 evra, a on je uzvratio sa osam golova u Primeri. U prvenstvu međutim nije završio utakmicu još od sredine februara – tada je postigao i poslednji gol – i očigledno mu je prekipelo. Urugvajac je posle meča sa Osasunom, zamenjen je tada u 67. minutu, pred svima skočio na šefa struke tražeći odgovor na pitanje zašto uvek on mora prvi da izađe sa terena? Navodno, malo je nedostajalo da sve preraste u fizički sukob.

Izabrane vesti

Sledećeg dana Gomeza nije bilo na treningu, u međuvremenu je i finansijski kažnjen, a ostali fudbaleri su – među njima je naglasniji bio Feran Tores – po društvenim mrežama počeli da mu pružaju podršku. I time nerviraju Seladesa. Pride su seniori u timu tražili i sastanak sa sportskim direktorom Sezarom Sančezom, pa je Gomez vraćen u tim, ali je protiv Eibara na teren kročio tek u 86. minutu.

Nije međutim samo Maksi problem. Žofri Kondogbija je podigao prašinu objavom na Instragramu.

Izdajnik? On je kao zmija, svrbi i skriva se”, napisao je Francuz, a svi su mediji to odmah protumačili kao dokaz da je svlačionica pukla.

Nije pomgolo ni to što je bivši igrač, a sada stručni konsultant Piči Alonso javno rekao da je Muktar Dijakabi plakao kad mu je Selades prikazao video sa njegovim greškama sa utakmica. I klub i igrač su to kategorički demantovali, mada je Dijakabi za francuski Ekip rekao da mu nekad nisu jasne promene raspoloženja kod Alberta Seladesa.

A kad tako krene – onda nema stajanja, pa se sad pojavila i informacija da je i Gonsalo Guedeš imao verbalni sukob sa Seladesom, takođe posle meča sa Osasunom i takođe zbog toga što ga izveo pre vremena sa utakmice u kojoj je dao i namestio gol. Sa druge strane, Rubena Sobrina je iznerviralo to što ga je trener na zagrevanje poslao u 86. minutu meča.

Znajući kako se to obično završavalo na Mestalji, neće ovo na dobro da izađe. I pitanje je koliko će Selades da zadrži posao.


tagovi

Albert Selades

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara