Seržo Konseisao (©Reuters)
Seržo Konseisao (©Reuters)

Počelo je: Inter zvao Konseisaa da zameni Inzagija, problem je jaka otkupna klauzula

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.04.23. | 11:21

Nerazuri imaju i druga rešenja na listi želja, Konteov povratak je (samo) san

Bilo je jasno još posle šamara od Fiorentine da je Simone Inzagi na tankom ledu i da bi svaki naredni kiks automatski mogao ozbiljno da ugrozi njegov dalji boravak u Interu. Nesrećni remi u Salernu doveo je Inzagija u ćorsokak, a vodeće ljude Intera definitivno naterao da krenu u potragu za novim šefom struke. I tako se, baš kao kada je i Antonio Konte odlazio posle titule osvojene pod velom neizvesnosti o budućnosti ekipe i kluba, ponovo naišlo na dobro poznato ime – Serža Konseisaa.

Portugalca svi pamte iz vremena dok je nosio dres Nerazura, ostao je u dobrom sećanju, bio na spisku želja i te 2021. godine, s tim što je tada izbor pao na Inzagija. Sada postoje indicije da bi ba on mogao da bude Inzagijev naslednik jer je viđen kao neko kome bi mogao da se poveri novi klupski projekat, odnosno rekonstrukciju tima.

Izabrane vesti

Milanska Gazeta javlja da je Inter već kontaktirao Konseisaove agente kako bi pričali o mogućem angažmanu. I odmah se na putu isprečila velika, višemilionska prepreka u vidu otkupne klauzule. Konseisao ima još godinu dana važećeg ugovora sa Zmajevima, gde je izuzetno popularan i navijači ga smatraju nedodirljivim zbog svega što je uradio tokom dosadašnjih šest godina rada na stadionu Dragao. Skinuo je Benfiku sa vrha portugalskog fudbala, osvojio tri šampionske krune i praktično sve što može u domovini, tri puta bio izabran za najboljeg trenera Primeire... Njegove ambicije su u međuvremenu ozbiljno narasle i prvi čovek Porta Pinto da Kosta je u ozbiljnom problemu pošto želi da ga zadrži, ali Interov poziv mogao bi da bude kamen spoticanja.

Za Nerazure je to trenutno otkupna klauzula u iznosu od 10.000.000 evra. Spekulisalo se čak da je Porto svog trenera “zaključao“ vrtoglavim iznosom od 20.000.000 evropskih novčanica, ali pojedini izvori iz Portugalije tvrde da je u pitanju upola manji iznos. Opet, to je izazovna suma novca za Interove finansije koje duže vreme nisu najstabilnije.

Ključnu ulogu mogla bi da odigra Konseisaova želja da se vrati u Italiju i radi u Seriji A, gde je takođe nastupao za Lacio u dva navrata i Parmu. Nedavno je bio gost stadiona Đuzepe Meaca u osmini finala Lige šampiona, gde je u dvomeču namučio Inter i možda čak bio i bliži prolazu u četvrtfinale, ali je dalje otišao italijanski sastav. Tada je čak i sam poručio da je mnogo lep osećaj vratiti se u Milano i da Italija ima posebno mesto u njegovom srcu.

Pored Konseisaa, Inter na listi želja ima nekoliko imena. Prvo je više san Bepea Marote i Pjera Auzilija, a to je povratak Antonija Kontea na mesto uspeha. Ipak, to je u ovom trenutku i dalje samo san odgovornog direktorskog tandema.

Jaki kandidati su Roberto de Zerbi i Tijago Mota. Prvi je oduševio sve u Engleskoj taktičkim znanjem i rezultatima koje beleži sa Brajtonom i samim tim postao jako popularan na Čizmi. Drugi je odlično poznat navijačima, član generacije koja je uzela tripletu 2010. godine, mada se kao trener nije posebno istakao dosad. De Zerbi je taktički bolji izbor, Mota je u tom smislu dosta labaviji, ali ima velike ambicije. Nema lošu sezonu sa Bolonjom, uspeo je da je održi iznad zone ispadanja. Ima karakter i nekada čudne ideje, poput one da golman bude aktivni učesnik igre, kao i da odbrana ne treba da ima više od dva čoveka, odnosno da svi igraju napred... Da li je to dovoljna preporuka za uvek vrelu klupu Intera – videćemo.


tagovi

Seržo KonseisaoSimone InzagiInterPortoAntonio KonteRoberto De ZerbiTijago Mota

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara