Počelo je - novi Juventus! Danas dva velika potpisa, narednih dana još, Vlahović dobija municiju

Vreme čitanja: 4min | pet. 08.07.22. | 10:20

Di Marija na lekarskim ,Pogba sleće večeras, čekaju se vezista, štoper i možda oba beka

Krenuo je i Juventus sa prelaznim rokom. Tačnije sa dolascima.

Danas je dan za dva kapitalna pojačanja Bjnakonera.

Izabrane vesti

Anhel Di Marija je sinoć sleteo u Torino i već jutros počeo sa lekarskim pregledima posle kojih će uslediti potpis ugovora. Popularni Fideo dolazi kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Pari Sen Žermenom. Dugo se Di Marija nadao ponudi Barselone ali su ga Katalonci videli samo kao alternativu na krilnoj poziciji ako ne potpišu Dembele ili Rafinja i konkretne ponude nije bilo. Tada je odlučio da prihvati poziv Juventusa, ali pod svojim uslovima. Juventus mu je prvo nudio dvogodišnji ugovor vredan 5.000.000 evra po sezoni ali je on insistirao da saradnja bude na godinu dana i da mu se plata poveća na 7.000.000 evra godišnje. Juve je pristao i dobio veliko pojačanje.

Di Marija donosi kvalitet i iskustvo. Glavni zadatak će mu biti da završnim pasovima pronalazi Dušana Vlahovića koji je prošle sezone bio odsečen u napadu bez pravih razigravača i često igrao sam protiv svih. Juventusov plan je da ove sezone srpskog napadača loptama snadbevaju Di Marija, Kjeza i Filip Kostić ili Nikolo Zaniolo na čijim se transferima i dalje radi.

A iza njih će igrom dirigovati Pol Pogba. Veliki povratak Francuza u Torino počinje večeras. U vreme kada Stara dama bude i zvanično potvrdila Di Mariju kao novo pojačanje, Pogba će oko 18.00 časova sleteti na aerodrom u Torinu.  I on dolazi kao slobodan igrač.

Šest godina posle bombastičnog povratka u Mančester Junajted u transferu teškom 105.000.000 evra, Pogba se sada vraća za džabe u Juventus. Doduše, neće baš igrati za siću u Juventusu. Potpisaće ugovor na četiri godine vredan 8.000.000 evra po sezoni plus bonusi sa kojima može da dogura i do 10.000.000. Ipak, to je značajno manje od 14.000.000 evra godišnje koliko je zarađivao u Junajtedu i koliko mu je ovog leta nudio i PSŽ. On bi trebalo da čini srce veznog reda sa Lokatelijem, Zakarijom i eventualno još jednim pojačanjem poput Paredesa iz Pari Sen Žermena.

Pogba večeras stiže u društvu menadžerke Rafaele Pimijente koja je na sebe preuzela sve poslove u agenciji pokojnog Mina Rajole. Prilikom posete Torinu će voditi pregovore o još jednom svom klijentu – Matijsu De Lihtu.  

Holanđanin želi da ode iz Juventusa, Čelsi i Bajern su zainteresovani ali Pimijenta treba da donese papir sa konkretnom ponudom koja bi zadovoljila Juve. Prva Čelsijeva ponuda od 70.000.000 evra nije bila dovoljna. Početna pregovaračka pozicija Stare dame je 100.000.000 evra, a realnost je da bi Italijani bili zadovoljni sa 90.000.000 evra. Čelsi sprema i drugu ponudu vrednu oko 80.000.000 evra, a Bajern će ponuditi nešto slično sa manjim fiksnim delom i većim bonusima. Ako Bavarci doguraju fiksni deo do 75.000.000 evra, to bi trebalo da bude dovoljno jer se igraču više sviđa selidba u Minhen nego u London.

Juventusov prvi pik da zameni De Lihta je Kalidu Kulibali iz Napolija za kojeg su spremni da ponude oko 30.000.000 evra jer je ušao u poslednju godinu ugovora. Napoli traži desetak miliona više i čini sve da igrač ne završi u Juventusu ako već želi da napusti klub. Tu bi čak Juventus mogao da „učini uslugu“ Napoliju?! Ako pusti De Lihta u Bajern, onda Čelsi kreće po Kulibalija, nudi mu jači ugovor i Napolitanci će jedva dočekati da ga pošalju u London. U tom slučaju bi se Juventus okrenuo drugim rešenjima kao što su Bremer iz Torina ili Milenković iz Fiorentine.

Ni tu nije kraj Juventusovom spisku želja za ovo leto. Dogovoren je dolazak Đenovinog levog beka Andree Kambijasa i posao samo kvari Rumun Radu Dragušin koji odbija da se iz Juventusa preseli u Đenovu kao deo transfera uz novac. Juventusova želja je i argentinski desni bek Nahuel Molina iz Udinezea, ali Zebre traže prevelikih 30.000.000 evra za igrača koji je bio jedno od otkrića prošle sezone.

Dodajmo da će prvi put za tim konkurisati i novopečeni reprezentativac Federiko Gati kojeg je Juve prošle sezone kaparisao iz Frozinonea i ostavio ga tamo da se kali. On će takođe pojačati konkurenciju u štoperskoj liniji. U veznom redu bi šansu mogao da dobije mladi Nikolo Fađoli koji je blistao prošle sezone na pozajmici u Kremonezeu.

Posle užasne prošle sezone, Juventus je definitivno krenuo u rekonstrukciju tima i imaće potpuno drugačiji tim.

 


tagovi

Anhel Di MarijaLetnji prelazni rok 2022Matijs de LihtPol Pogba

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara