Počelo je ozbiljno da kuva: PSŽ nudi Ramosu trogodišnji ugovor i 60.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 10:11

Zasad bez dogovora Real Madrida i kapitena

Mnogo briga trenutno imaju u Real Madridu. Šampion Španije igra u ovoj sezoni daleko ispod očekivanja, trener Zinedin Zidan ne može da uhvati pobednički kurs kao u prvom mandatu. A dodatnu glavobolju predsedniku Florentinu Perezu zadaje kapiten i možda najbolji igrač tima Serhio Ramos. Jedan od najboljih defanzivaca u istoriji fudbala još nije postigao dogovor sa Realom oko novog ugovora. I ti pregovori neće biti laki, uticajni As danas donosi informaciju da su sve manje šanse da u novoj sezoni Serhija Ramosa gledamo u belom dresu.

Problem je poznat i već datira odavno na Santjago Bernabeu. Aktuelni Ramosov ugovor sa Real Madridom ističe 31. juna sledeće godine. Politika najtrofejnijeg evropskog kluba je vrlo jasna. Ne žele da dugoročnim ugovorima vezuju igrače koji su u jeseni karijere, odnosno imaju preko 30 godina. Izuzetak je napravljen samo u slučaju Kristijana Ronalda prilikom poslednjeg produžetka, što je navelo Ramosa da bude vrlo tvrd u pregovorima. Kapiten Madriđana smatra da je zbog velikog doprinosa u istorijskoj epohi i 15 godina na Bernabeu zaslužio da mu Real ponudi ugovor do 2023. godine. Međutim, rukovodstvo španskog šampiona smatra da je najbolja opcija da Ramos potpiše ugovor na još godinu dana, uz opciju da saradnja bude produžena na još 12 meseci... Pominje se i plata od 12.000.000 evra, ali jasno je da bi druga godina u ugovoru bila varijabilna... Zbog sličnog principa Real Madrid je u prošlosti izgubio nekoliko igrača. Pepe je zbog želje Madriđana da ga vežu kratkoročnim ugovorom otišao u Porto 2017. godine.

Izabrane vesti

Svestan je Ramos da je u dobroj poziciji, da već u decembru može da pregovara sa zainteresovanim stranama i da kao slobodan igrač u junu potpiše jako unosan ugovor. Stidljivo se pominjao Juventus, ali As u današnjem izdanju tvrdi da je PSŽ prvi favorit da iskoristi teške pregovore Ramosa i Realove uprave.

Parižani bi, prema tim izvorima, trebalo da formalizuju predlog ugovora sa Ramosom 1. januara kako bi ispoštovali sve zakone. Jasno je šta Parižani nude. Spremni su da Ramosu garantuju trogodišnji ugovor i neto primanja po sezoni od 20.000.000 evra.

Za taj plan PSŽ-a znaju u Real Madridu i svesni su da je Ramos trenutno bliži odlasku nego ostajanju na Santjago Bernabeu. Madridska štampa vrši pritisak na Florentina Pereza kako bi ispoštovao zahteve kapitena španske reprezentacije. Posebno, što bi predsednik Reala morao da angažuje naslednika, koji ne bi bio jeftinija varijanta od Ramosa. Najčešće se pominje David Alaba iz minhenskog Bajerna.


tagovi

Serhio RamosFlorentino Perez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara