Karim Benzema (Reuters)
Karim Benzema (Reuters)

Počelo je Svetsko prvenstvo za klubove, Benzema ušao u istoriju

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.12.23. | 21:24

Domaćin rutinski do duela sa Al Ahlijem

Pred oko 50.000 gledalaca na stadionu u saudijskoj Džedi je počelo Svetsko prvenstvo za klubove na kojem učestvuju šampioni svih kontinenata, plus domaćin Al Itihad.

Na radost domaćih navijača, Al Itihad je bez problema pregazio prvu prepreku i zakazao četvrtfinalni duel sa afričkim šampionom Al Ahlijem. Saudijski klub je u pretkolu savladao Oklend Siti sa Novog Zelanda 3:0, a Karim Benzema je ušao u istoriju.

Izabrane vesti

Napadač Al itihada je postao prvi igrač u istoriji fudbala koji je postizao makar po gol na četiri različita Svetska prvenstva za klubove. Postizao je golove u dresu Reala 2014, 2016, 2022. godine i sada za Al Itihad.

Ipak, nije bio Benzema taj koji je otvorio vrata pobede već njegov partner iz napada Romarinjo. Brazilac je u 29. minutu pogodio sa ivice šesnaesterca za vođstvo domaćih. Samo pet minuta kasnije je francuski vezista Engolo Kante pretvorio u 2:0 da bi Benzema zatvorio furiozno poluvreme Al Itihada na asistentiju Al Šankitija u 40. minutu.

Posle ubedljivog vođstva, Al Itihad je spustio gas a gosti nisu imali sreće da posle nekog od obećavajućih prekida dođu do počasnog gola.

Al Itihad će u četvrtfinalu igrati sa egiaptskim Al Ahlijem, najvećim klubom Afrike i očekuju se pune tribine i ogroman broj gostujućih navijača. Pobednik tog duela igra protiv južnoameričkog šampiona Fluminensea. Drugi četvrtfinalni par čine meksički Leon i japanska Urava, a pobednik u polufinalu ide na Mančester Siti.


tagovi

Al ItihadKarim Benzema

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara