Veston Mekeni (©Reuters)
Veston Mekeni (©Reuters)

Počelo odbrojavanje Mekeniju u Torinu

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.10.22. | 10:48

Reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država na izlaznim vratima u Juventusu

Pol Pogba se uskoro vraća na teren, a to znači da će Veston Mekeni morati dobro da zapne u narednih mesec dana ukoliko misli da ostane u Juventusu. Čak i u slučaju da podigne nivo svojih izdanja, pitanje je hoće li ga Torinezi zadržati do kraja tekuće sezone.

Navodno je u planu prodaja posle Svetskog prvenstva, ali - po pisanju italijanskih medija - samo u slučaju da Stara dama dobije ponudu kojom bi nadoknadila uloženih 20.500.000 evra za dolazak iz Šalkea jula 2021.

Izabrane vesti

Mekeni je ove sezone sakupio 13 nastupa (10 kao starter) u kojima je jednom bio strelac i jednom asistent. Ofanzivna statistika mu nije primarna, mada ga je Masimilijano Alegri pored uloge centralnog veziste koristio i kao krilo na obe strane. Nije uspeo Amerikanac da se nametne, te su mu u Torinu poručili da je odbrojavanje počelo.

Priliku da popravi utisak imaće već večeras protiv Empolija u meču 11. kola Serije A, a kako stvari stoje, svaki sledeći za Juventus biće mu svojevrsni test za ostanak u klubu.

Za razliku od Alegrija, selektor SAD Greg Berhalter ima dosta veće poverenje u 24-godišnjeg Teksašanina, pa bi dobre partije na Mundijalu u Kataru protiv Engleske, Velsa i Irana značajno doprinele da mu skoči cena na tržištu.


tagovi

Veston MekeniJuventusZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara