Počinje operacija „Baby Milan“

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.07.20. | 08:45

Rosoneri će prvo otkupiti Rebića, pa onda slede druge kupovine

Milan privodi kraju još jednu sezonu za zaborav u kojoj je ostao daleko od brobe za trofeje i Ligu šampiona. Ipak, neka dešavanja u finišu sezone su rasplamsala vatru optimizma među Rosonerima.

Milan je pobedama protiv Rome, Lacija i Juventusa pokazao da u ovoj ekipi ima više kvaliteta nego što su to rezultati pokazivali. Čudno je da Rosoneri najbolji fudbal igraju u vreme kada su trener Stefano Pioli i najbolji igrač Zlatan Ibrahimović praktično već bivši.

Izabrane vesti

Plan direktora Ivana Gazidisa je da u klub dovede Ralfa Rangnika koji bi obavljao ulogu trenera, sportskog direktora i skauta. Nemcu je ponuđeno da odlučuje o svemu u sportskom sektoru pod uslovom da primeni svoju filozofiju skautiranja mladih i jeftinih pojačanja koja bi klub afirmisao i kasnije zarađivao na njima. Zato se u toj perspektivi ne uklapa Zlatan Ibrahimović koji uprkos sjajnim partijama najverovatnije napušta klub na kraju sezone.

Rangnik je već sastavio listu imena koja želi u klubu, mada su mu neka imena već sugerisana ranije od strane kluba.

Milan će prelazni rok započeti kupovinom hrvatskog napadača Anta Rebića koji je letos stigao na dvogodišnju pozajmicu iz Ajntrahta kao želja tadašnjeg direktora Zvonimira Bobana. Hrvat je bio potpuno izgubljen u prvom delu sezone, a onda je eksplodirao u drugom kod Stefana Piolija i sada postiže gol na svakih 90 minuta. Otkupna cena je 25.000.000 evra i Rosoneri će je uskoro isplatiti.

S obzirom na izvesne odlaske Ibrahimovića, Bonaventure, Bilje, Musakija i da neki igrači sa pozajmica poput ReineSusa, Andrea Silve, Laksalta, Rodrigeza i ostalih nemaju više mesta u Milanovoj perspektivi, jasno je da će biti potrebno još pojačanja.

Ralf Rangnik je već kao želju broj jedan istakao Dominika Soboslaja, mladog mađarskog vezistu iz Red Bul Salcburga. Rangnik mu je praktično neka vrsta mentora i očekivatno je da Milan plati otkupnu klauzulu od 25.000.000 evra. Međutim, glavna želja kluba sa kojom se Rangnik složio je Brešin plejmejker Sandro Tonali. Novi Pirlo kako na Apeninima tepaju Tonaliju je želja Intera i Juventusa i verovalo se da Milan nema šta da traži u toj trci. Ali navijačka opredeljenost mladog veziste koji nikad nije krio da je Milanista i Rangnikovo zeleno svetlo su naterali klupsku upravu da pokuša sve u trci za Tonalija. Brešin gazda Ćelino traži čak 50.000.000 evra za Tonalija, ali bi Milan i sa 35.000.000 mogao da zaključi posao.

Sa Tonalijem i Soboslajem bi bila popunjena mesta u veznom redu, a Rangnikova želja je i da ojača napad u kojem su sigurni samo Rebić i Leao. Nemački stručnjak želi Patrika Šika iz Lajpciga kojeg je zimus doveo u Nemačku posle neslavne epizode u Romi i oživeo mu karijeru. Šik je nekada blistao u Sampdoriji i povratak u Seriju A mu ne bi teško pao. Šik je trenutno pozajmljen iz Rome u Lajpcigu, a Milan se nada da bi mogao da ga kupi za 20.000.000 evra. Na kraju, tu je još jedan bundesligaški napadač po Rangnikovom ukusu. U pitanju je Milot Rašica iz Verdera čija otkupna kaluzula je takođe 20.000.000 evra. Ne treba iz priče otpisati ni Luku Jovića kojeg Rangnik jako ceni. Međutim, neizvesno je da li igrač želi iz Madrida, da li Real pristaje na dvogodišnju pozajmicu što je bila ponuda Milana i da li bi Srbin pristao na smanjenje plate.

Što se odbrane tiče, Milanov i Rangnikova prva želja je Nikola Milenković iz Fjorentine, ali je pitanje da li će Rosoneri pristati na Violinu cenu od 35.000.000 evra za srpskog reprezentativca. Opcija je i Kristofer Ajer iz Seltika koji je jeftiniji od Milenkovića.

Teško će Milan ispuniti sve Rangnikove želje jer se spekuliše da su američki vlanici odredili budžet od samo 75.000.000 evra za pojačanja, ali i u tu granicu bi mogla da se uklope neka od pomenutih imena. 


tagovi

Ante RebićDominik SoboslajSandro TonaliMilot RašicaPatrik ŠikNikola MilenkovićLuka JovićLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara