Dani Alves (©Reuters)
Dani Alves (©Reuters)

Podeljena mišljenja na Kamp Nou oko Danija Alvesa

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.03.22. | 10:10

Ćavi bi da zadrži nekadašnjeg saigrača i za sledeću sezonu, predsednik Laporta ne

Nije baš da je tema broj jedan na Kamp Nou, ali do kraja sezone u Barseloni će morati da prelome da li Dani Alves ostaje u klubu ili ne. A, to bi moglo da dovede do polemike trenera Ćavija Ernandeza i predsednika Đoana Laporte.

Povratak iskusnog beka u novembru prošle godine iznenadio je mnoge, međutim, imajući u vidu stanje u kom je Barselona tada bila može se razumeti zašto je nekadašnji kapiten po dolasku na klupu pozvao bivšeg saigrača. Neophodno mu je bilo ime koje bi moglo da ima uticaj na mlade igrače u timu, a 38-godišnji Brazilac to svakako jeste. Najveći deo svoje karijere Alves je proveo upravo u katalonskom velikanu i dobro zna šta znači nositi Barselonin dres.

Izabrane vesti

Pozvan je više da bi svojim iskustvom pomogao Ćaviju da što pre stekne uticaj u svlačionici, ali i kao neko ko zna kako je igrati u Primeri. Bez obzira na godine, svojevremeno najbolji desni bek sveta pokazao je u Sao Paulu da još može da igra u visokom ritmu, ipak, ispostavilo se - ne u kontinuitetu.

21.00: (1,35) Barselona (5,00) Osasuna (9,00)

Od povratka u Barselonu Alves je odigrao sedam utakmica u kojima je dao jedan gol i asistirao za tri. Imao je blistavu partiju protiv Atletiko Madrida kada je dao gol i asistirao u pobedi 4:2, ali se u Superkupu Španije i derbiju sa Real Madridom videlo da više ne može da parira daleko mlađim igračima. Bezuspešno je pokušavao da zaustavi Vinisijusa Žuniora, što je dovelo do odluke da ne bude registrovan za Ligu Evrope u drugom delu sezone. Neko je morao da bude "žrtvovan" zbog novajlija Ferana Toresa, Adame Traorea i Pjer-Emerika Obamejana, pa je izabrano da to bude veteran iz Žuazeira u Baiji.

I pored toga, katalonski El Nasional piše da Ćavi želi da zadrži Alvesa i za narednu sezonu kako bi imao opciju više u izboru tima prevashodno za mečeve Primere protiv manje atraktivnih - čitaj slabijih - rivala, u kojima bi mogao da odmara nosioce igre.

Za razliku od trenera, predsednik Laporta navodno ne planira da Brazilcu ponudi produžetak ugovora, iako on trenutno u Barseloni igra za španski "minimalac" koji iznosi 155.000 evra godišnje.

Jasno je da se Alves nije vratio na Kamp Nou zbog novca, a pomenuti list piše i da ima veliku želju da u Barseloni završi karijeru i ostane da živi u prestonici Katalonije. Ukoliko mu klub, ipak, ne ponudi novi jednogodišnji ugovor, opcije za kraj karijere su SAD i Katar.


tagovi

Dani AlvesBarselonaĐoan Laporta

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara