(Reuters)
(Reuters)

Pogled iz Švajcarske: Navijači u Haifi su glasniji nego u Beogradu! Deset minuta i gotovo

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 01:58

Kako su ambijent na Marakani doživeli gosti

Malo o sportu, malo o publici. Deluje da su Švajcarci nezadovoljni napustili Beograd, bar kad je reč o reporterima sa lica mesta, angažovanih da isprate učinak Jang Bojsa na premijernom gostovanju u ovosezonskom izdanju Lige šampiona.

Takav utisak formiran je na osnovu izveštaja sa stadiona „Rajko Mitić“ u kome Blik, jedan od najuticajnih tamošnjih medija, ne deluje impresioniran ambijentom, a ni rezultatom prvaka države u Srbiji.

Izabrane vesti

Na primer, razlog što Jang Bojs nije pobedio vidi u, prema oceni Blika, u slaboj reakciji golmana Antonija Raćopija prilkom pogotka Osmana Bukarija, a u delu izveštaja posebno akcentuje ambijent na tribinama...

Danima najavljivan kao žestok, nije uplašio goste.

Ni koncert zvižduka Delija, tvrdokornih navijača Crvene zvezde, u trenucima kad su fudbaleri Jang Bojsa izlazili na teren, a prethodno prošli kroz takozvani „pakleni“ tunel kako bi se zagrejali 45 minuta pre početka utakmice, nije baš zastrašujući. Navijači Makabija u Haifi su definitivno bili glasniji“, konstatuje Blik, podsetivši na gostovanje ekipe iz Berna u Izraelu, u poslednjem kolu kvalifikacija. „Beogradski pritisak je trajao još neko vreme. Možda deset minuta. Posle toga je bilo gotovo“.

Zatim se Blik bavi detalnjim opisom toka meča, hvali mentalnu snagu Jang Bojsa da se vrati posle gola zaostatka i preokrene na 2:1, konstatuje da je prvi put u istoriji tim iz Berna postigao dva gola na gostovanjima u Ligi šampiona, ali..

Reakcija Zvezde je bila burna. Golman Raćopi je sve više bio u fokusu kako je meč odmicao, ali se džrao protiv Dragovića, Endijaja, Kataija... Onda dolazi zloslutni 88. minut, koji potpuno menja učinak dotad inače briljantnog Rićopija“, dodaje novinar iz Švajcarske i zaključuje da bi u Jang Bojsu trebalo da budu zadovoljni bodom.


tagovi

FK Crvena zvezdaDelijeLiga šampionaJang Bojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara