Pogubna nadoknada na Sardiniji, Lacio je tim za Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.12.19. | 22:52

Šokantan poraz Kaljarija, koji je vodio u od osmog minuta, ali je sve prosuo u nadoknadi - 1:2

Fudbal se igra na umeće, ali mnogo toga zavisi od voljnog momenta, bez kojeg nema zapaženog rezultata. Kaljari je ekipa koja najviše zavisi od energije koju pruža na terenu, a ukoliko je i u nastavku sezone bude imala u ovolikoj meri plasman u evrokupove će biti sasvim izvodljiv poduhvat. Moć energije ekipe Rolanda Marana večeras je osetio Lacio, koji bio na korak od poraza posle sedam uzastopnih pobeda, čime bi omogućio današnjem protivniku da mu priđe na samo bod zaostatka, ali je u nadoknadi vremena napravio fenomenalan preokret i vezao osmo prvenstveno slavlje, pa sada ima samo tri boda manje od vodećeg dvojca na tabeli - 1:2 (1:0).

Kaljari je odigrao još jednu utakmicu na ivici fanatizma, poveo je golom Đovanija Simeonea još u osmom minutu, a onda vrlo dobro čuvao tu prednost i igrao na kontranapade. Ipak, sve se srušilo kao kula od karata. Luis Alberto je doneo izjednačenje u trećem minutu nadoknade, dok je konačan rezultat u 98. minutu postavio rezervista Felipe Kaisedo.

Izabrane vesti

Lacio je terensku nadmoć uspostavio tek u drugom poluvremenu, kada je imao mnogo veći posed lopte i počeo ozbiljno da preti domaćinu, ali sve do same završnice nije uspeo da iskoristi nekoliko solidnih prilika. U pojedinim trenucima hje delovalo da će Kaljari pre stići do drugog gola nego Rimljani do prvog, ali domaći igrači nisu uspeli da iskoriste nekoliko potpuno otvorenih kontri.

Domaćin je uspeo da spreči protok lopte gostima, koji su se u toj nemoći često odlučivali na dubinske lopte i centaršuteve. U nekoliko navrata glavom je ozbiljno pretio Ćiro Imobile, ali je mreža Brazilca Rafaela ostala netaknuta. Sa druge strane, razloga da žale imali su Najngolan, Žoao Pedro i Đovani Simeone, koji nisu uspeli da da dupliraju prednost svog tima, pa je usledila kazna.

Prvi put kada je domaćinu pala lopta u šesnaestercu Rimljani su to lukavo iskoristili. Alberto je sačekao odbijenu loptu na ivici kaznenog prostora i pogodio nebranjeni deo mreže domaćina. Arbitar Mareska je zbog mnogobrojnih prekida produžio utakmicu sedam minuta, a onda je po isteku upravo sedmog Honi dobro centrirao sa leve strane, a snažni Kaisedo iskoristio svoju svežinu i postavio konačan rezultat utakmice.

Laciju je ovo bio poslednji meč u prvenstvu za ovu godinu, pošto ga narednog vikenda očekuje Superkup Italije sa Juventusom. Kaljari je sa ovim porazom ostao i na tri boda udaljenosti od četvrtoplasirane Rome, a narednog vikenda će pokušati da povrati samopouzdanje na gostovanju Udinezeu.

SERIJA A - 16. KOLO: 

Subota
Breša - Leće 3:0 (2:0)
/Čanselor 32, Toregrosa 44, Špalek 61/

Napoli - Parma 1:2 (0:1)
/Milik 64 - Kuluševski 4, Žervinjo 90+3/

Đenova - Sampdorija 0:1 (0:1)
/Gabijadini 85/

Nedelja
Verona - Torino  3:3 (0:1)
/Pacini 69p, Vere 76, Stepinski 84 - Ansaldi 36, 61, Berenger 55/

Milan - Sasuolo 0:0

Bolonja - Atalanta 2:1 (1:0)
/Palasio 12, Poli 53 - Malinovski 60/

Juventus - Udineze 3:1 (3:0)
/Ronaldo 9, 37, Bonući 45 - Puseto 90+4/

Roma - SPAL 3:1 (0:1)
/Pelegrini 53, Peroti 66, Mhitarjan 83 - Petanja 44/

Fiorentina - Inter 1:1 (0:1)
/Vlahović 90+2 - Valero 9/

Ponedeljak
Kaljari - Lacio 1:2 (1:0)
/Simeone 8 - Alberto 90+3, Kaisedo 90+8/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara