Pedro i Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)
Pedro i Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)

Pojačani Flamengo počeo da gazi, Dorival Žunior složio kockice – neka se čuva Skolari

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.07.22. | 23:10

Kup Brazila: Vicešampion na Marakani domaćin Atletiko Paranaenseu u prvom meču četvrtfinala. Pedro u formi, počeo da igra i Arturo Vidal za velikana iz Rija

Ponovo je otvorena Marakana. Ovo legendarno fudbalsko zdanje posle dužeg perioda bez utakmica zbog renoviranja i oporavka travnatog terena, noćas (02.30) će biti poprište bitke između Flamenga i Atletiko Paranaensea u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Brazila. Revanš duel na Areni da Baišada, zakazan je za 17. avgust, a bolji iz dvomeča u polufinalu će se suočiti sa pobednikom okršaja između Sao Paula i Amerike iz Minas Žerijasa.

Tim iz Rio de Ženeira, povratio je naklonost navijača po dolasku trenera Dorivala Žuniora. U poslednjih devet mečeva ekipa je ostvarila osam pobeda. Poslednja od njih izvojevana je u nedelju nad Avaijem sa 2:1 u gostima u utakmici 19. kola Serije A. Meč je obeležio debi čileanskog veziste Artura Vidala. U dulj protiv Žuventuda u okršaju održanom na stadionu Mane Garinča u Braziliji, za klub je debitovao i Everton Sebolinja, jedno od pojačanja pristiglih u letnjem prelaznom roku. Sada će obojica po prvi put moći da igraju na Marakani.

Izabrane vesti

Protiv Avaija, Flamengo je pokazao nadmoć. Imao je loptu pod kontrolom više 60 odsto vremena, samim tim razvio je mnogo više prilika za šut i bio je posebno superioran po broju udaraca u okvir protivničkog gola. I pored toga, Mengao je bio u nepovoljnijem položaju, ali samo u deset minuta drugog poluvremena kada je golom Artura Čevsa, domaćin došao do prednosti. Do preokreta i nova tri boda, Flamengo je došao golovima Pedra, u 55. i 81. minuta. Time je napredovala do 30 bodova iz devet pobeda, tri remija i sedam poraza, što je dovoljno da zauzme šestu poziciju na tabeli brazilskog šampionata Serije A, devet bodova zaostatka u odnosu na lidera Palmeirasa.

02.30: (1,35) Flamengo (4,50) Atletiko PR (8,50)

Pošto je Dorival preuzeo tehničku komandu nad Mengaom, Flamengo je počeo da postiže i više golova, uz to smanjio je i broj primljenih. U eri Paula Souze, bilo je uobičajeno videti ogroman razmak između linija, posebno kada se brani u formaciji 4-4-2.

S druge strane, Atletiko Paranaense je takođe imao obavezu u Seriji A protiv tima iz Rio de Žaneira za vikend. U okršaju protiv Botafoga nije zabeležio rezultat koji je želeo. U subotu Furasao je poražen rezultatom 2:0 u meču 19. kola na stadionu Nilton Santos, poznatijeg pod nadimkom Enženjaou.

Kada se sagleda celokupna slika sa tog meča, rezultat je i više nego kompatibilan u korist Alvinegrosa. Domaćini, koji su držali loptu 60 odsto vremena, bio je bolji u ofanzivi. Erison je u 20. minutu prvog poluvremena doveo Botafogo u prednost, a u 80. minutu, Džeferson je duplirao prednost.

Atletiko Paranaense je tako ostao na 31 osvojenom bodu i pao je na peto mesto na tabeli, prvo van zone direktnog plasmana za Kopa Libertadores. U tom duelu trener Luiz Felipe Skolari poštedeo je startnu postavu, koja je odmarala da bi se pripremila upravo za okršaj protiv Mengaosa.

02.30: (2,50) Atletiko GO (2,85) Korintijans (3,05)

Flamengo i Atletiko Paranaense se ponovo susreću u Kupu Brazila. Žreb četvrtfinala koji je održan ovog utorka, u sedištu Fudbalske asocijacije Brazila, četvrtu godinu zaredom stavio je crveno-crne timove licem u lice u ovom takmičenju. U novijoj istoriji Kupa Brazila, od 2019. do 2021, mala prednost je na strani ekipe iz Parane, uz dva plasmana Furasaa naspram jednog prolaska za Flamengo. Ako se uzme u obzir finale Kupa Brazila iz 2013. godine, Mengao je izjednačen po broju pobeda nad Atletikom u poslednjoj deceniji, računajući samo nacionalni kup.

Prošle godine, ovi timovi su se susreli u polufinalu. U prvoj utakmici, na Areni da Baišada, bilo je nerešeno 2:2, a gol Pedra u nadoknadi vremena, ostavio je Flamengo u povoljnoj poziciji da konačnu odluku donese pred svojim navijačima. Na Marakani je, međutim, klub iz Parane ubedljivo slavio rezultatom 3:0 i plasirao se u finale Kupa Brazila, koje je izgubio od Atletiko Mineira ukupnim rezultatom 4:3.

KUP BRAZILA – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

02.30: (2,50) Atletiko GO (2,85) Korintijans (3,05)

02.30: (1,35) Flamengo (4,50) Atletiko PR (8,50)

Petak

01.00: (1,65) Sao Paulo (3,45) Amerika Mineiro (5,40)

01.30: (2,90) Fortaleza (2,90) Fluminense (2,55)

***kvote su podložne promenama


PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Atletiko ParanenseFlamengoBrazilArturo VidalLuiz Felipe Skolari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara