Danoski, Stevanović i Mitošević protiv Natha juna 2020. godine (© Star sport)
Danoski, Stevanović i Mitošević protiv Natha juna 2020. godine (© Star sport)

Pojačani Radnik igra na kartu Partizanovog umora

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.09.22. | 09:58

„Njima je to deveta utakmica ovog meseca, a to je zahtevan tempo“-istakao trener Dragan Perišić, čiju su ekipu u foto-finišu prelaznog roka pojačali Luka Velikić, Sadik Abubakar i Nikola Vujanac

 (Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Ne postoji scenario po kome će fudbaleri Radnika izbeći da na dvonedeljnu reprezentativnu pauzu odu kao fenjeraši Mozzart Bet Superlige. Čak ni ako pobede Partizan u meču 12. kola (nedelja, 19 časova, TV Arena Premium 1). Tačno je, u prethodnom kolu bili su nikad bliže pobedi ove sezone, u Ivanjici osvojili prvi bod u gostima u tekućem šampionatu, pojačali su se u foto-finišu prelaznog roka, ali da su se sa crno-belima sastali pre neku nedelju, deluje da bi imali mnogo više osnova za optimizam. Ovako, jedino da igraju na kartu umora Partizana posle iscrpljujuće borbe sa Nicom pre samo tri dana Što se forme tiče, četa Gordana Petrića je u ozbiljnom naletu...

Izabrane vesti

Ne bi trebalo da se opterećujemo protiv koga igramo, da li je to Partizan ili neko drugi. Naše stanje na tabeli nije nimalo zavidno i moramo da pružimo maksimum. Tačno je da je Partizan apsolutni favorit, posebno sada kada je podigao nivo igre, ono gde vidimo našu šansu - njima je to deveta utakmica ovog meseca, a to je jedan vrlo zahtevan tempo. Protiv njih svaka greška može da bude skupa, ali ono što meni daje pravo na optimizam jeste odnos mojih igrača prema treningu. Sve su to iskusni igrači, nije im prvi put da igraju utakmicu ovog tipa i znaju da moraju da pruže maksimum i da ispoštuju sve ono što smo dogovorili u pripremi. A onda, imamo pravo da verujemo da možemo da odigramo ozbiljnu i konkurentnu utakmicu“,istakao je Dragan Perišić, peti trener koji, bilo kao šef struke ili vršilac dužnosti, od početka sezone predvodi Surduličane sa klupe. Večeras debituje na domaćem terenu, a startovao je dobrom partijom i bodom protiv Javora (2:2).

Radnik još čeka na ovosezonski prvenac, a zanimljivo je podsetiti da je prošle sezone, u čitavom osnovnom delu lige, u 30 kola, imao svega tri trijumfa na domaćem terenu, te da je prvi zabeležio tek krajem oktobra, i to protiv Crvene zvezde. Da pokuša da uzme skalp njenog večitog rivala, pomoći će mu i nekoliko novih igrača u konkurenciji za sastav, tek pristiglih na takozvanu surduličku „Bombonjeru“.

Luka Velikić, fudbaler koji pokriva desnu stranu terena, stigao je iz Kolubare, Sadik Abubakar, štoper iz Gane, angažovan iz Radničkog iz Sremske Mitrovice, a Radnik je vratio golmana Nikolu Vujanca, koji se, nakon sezone u Novom Pazaru, vraća u klub čije je boje branio 2019. godine.

Istim putem, nedavno se u Surdulicu vratio i Zoran Danoski, ustalio se u postavi, bio i strelac u Ivanjici

Ja se nadam iznenađenju! Partizan svakako jeste favorit, ali nama, u trenutnoj situaciji, svaki bod život znači, spremni smo i borićemo se. Radili smo dobro ove nedelje, očekujemo dobru utakmicu, a nadam se i podršci sa tribina“, kazao je Danoski.

Otkako je Radnik ušao u Superligu, dva tima odigrala su 15 međusobnih prvenstvenih duela. Crno-beli su dobili 13, jedini put Radnik je slavio 22. jula 2018. godine u prvom kolu (1:0), a 14. oktobra 2015. godine, takođe u Surdulici, bilo je 2:2.

-----------------------------------

MOZZART BET SUPERLIGA, 12. KOLO

RADNIK – PARTIZAN, 19.00 (TV Arena Premium 1)

Surdulica

Stadion Radnika

Sudija: Lazar Lukić

Projektovani sastavi

Radnik: Ranđelović – Hodžić, Oreščanin, Stevanović, Jokić – Medić, Bogdanović – Duronjić, Babić, Danoski – Spasić.

Partizan: Popović – Živković, Marković, Vujačić, Urošević – Traore, Belić – Dijabate, Andrade, Terzić – Rikardo.

MOZZART BET SUPERLIGA - 12. KOLO

Petak

Radnički 1923 – Mladost GAT 3:0 (2:0)

/Šimić 11, Vidosavljević 40 pen, 57/

Mladost Lučani – TSC 2:5 (1:2)

/Jojić 43, Gordić 62 – Antonić 13, S. Jovanović 15, Đakovac 53, 56, Ratkov 81/

Nedelja

13.00: (2.75) Voždovac (3.30) Čukarički (2.55)

17.00: (1.15) Crvena zvezda (8.50) Napredak (15.0)

17.00: (1.62) Vojvodina (3.80) Javor (5.80)

19.00: (14.0) Radnik (6.75) Partizan (1.20)

Ponedeljak

17.00: (2.95) Kolubara (3.35) Novi Pazar (2.40)

19.00: (1.85) Radnički Niš (3.45) Spartak (4.50)

***kvote su podložne promenama






tagovi

RadnikRadnik SurdulicaZoran DanoskiMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara