Maurisio Poketino (©Reuters)
Maurisio Poketino (©Reuters)

Poketino prvi put protiv Totenhema: Otpustili su me, nisam sam otišao

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.11.23. | 12:10

Argentinac će ovog ponedeljka od 21.00 časova u 11. kolu Premijer lige biti neprijatelj na stadionu Pevaca, pošto sada sedi na klupi omraženog gradskog rivala Čelsija

Maurisio Poketino je značajan trag ostavio u Totenhemu, čiji je bio trener od jula 2014. do novembra 2019. godine, iako nije sa Pevcima osvojio nijedan trofej. Ipak, četiri godine posle toga, ovog ponedeljka od 21.00 časova, navijači londonskog kluba će ga dočekati sa zvižducima, kao neprijatelja. Zato što je prihvatio da vodi Totenhemovog gradskog rivala Čelsi.

Ni Argentinac se ne raduje povratku na stadion svog bivšeg kluba, svestan je da neće imati baš prijateljski doček. O tome je pričao i na konferenciji za medije pred susret 11. kola Premijer lige.

Izabrane vesti

Prihvatiću mirno kako god da bude. Nisam ja taj koji je odlučio da ode. Razišli smo se zato što sam otpušten. To nije kritikovanje kluba, samo želim da kažem da nije bila moja želja. Možda bih još uvek bio tu”, rekao je Poketino.

Sa Argentincem je Totenhem izrastao iz osrednjeg engleskog prvoligaša u tim koji je redovno konkurentan za prve četiri pozicije. Čak je u sezoni 2018/2019 stigao do finala Lige šampiona, gde je naposletku izgubio od Liverpula.


21.00: (2,15) Totenhem (3,60) Čelsi (3,60)


Poketino je po odlasku iz Londona godinu i po dana vodio Pari Sen Žermen, sa kojim je osvojio po jednu titulu, Kup Francuske i Superkup te zemlje. Ovog leta je stigao u Čelsi, a u međuvremenu baš i nije ostao u nekom značajnijem kontaktu sa upravom Totenhema.

Danijel Levi je veoma pametna osoba. Radi neverovatan posao, vidite gde je Totenhem bio pre 20 godina, a gde je sada. Koliko je napredovao. Morate da prepoznate njegove zasluge. Poslao mi je poruku kada sam potpisao za Čelsi, poželeo mi je sreću. To je prirodno, gotovo šest godina smo radili zajedno. Mnogo toga dobrog i ne baš tako lepog se desilo u tom periodu. To ne smemo da zaboravimo”, dodao je Poketino.

Totenhem je takođe lutao posle odlaska Argentinca, ali minulog leta je imao pun pogodak angažovanjem Angelosa Postekoglua za šefa stručnog štaba. Sa njim Pevci još uvek nemaju nijedan poraz u Premijer ligi (osam pobeda i dva remija), pa ukoliko savladaju Čelsi ponovo će zasesti na vrh tabele. Trenutno Mančester Siti ima bod više, uz odigran meč više.

S druge strane, Čelsiju ne ide sa Poketinom kao što mu nije išlo ni prošle sezone. Nekadašnji fudbaler Plavaca Džo Kol za to krivi upravu kluba.

Ako me pitate ko je u boljoj poziciji pred ovaj derbi, 100 odsto ću reći da je to Totenhem. Za to je Čelsi sam krv, odnosno njegovi vlasnici. Poštujem ih, upoznao sam te ljude i oni su briljantni na svoj način, ali ko god da im daje savete po pitanju regrutacije igrača i organizacije struktura kluba, radi to loše. Pre tri godine Čelsi je osvojio Ligu šampiona, a prošle sezone je bio u sredni tabele. I što je još gore, i ove će da bude osrednji tim iako je u ekipu uloženo milijardu funti”, rekao je Kol.

Zanimljivo je njegovo zapažanje da je Čelsiju bolje da se već sada svim silama okrene Liga kupu Engleske.

Čelsi je još u Liga kupu i mislim da je to jedini trofej koji on može da osvoji ove sezone. Mančester Siti i Totenhem su ispali, dva ozbiljna udarača. Sada igramo kod kuće proti Njukasla, možda će oni glavom da razmišljaju više o Ligi šampiona. Čelsi bi mogao da dođe do polufinala i ako se tim konsoliduje do februara, marta, realno je da osvoji taj trofej”.


-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


PREMIJER LIGA – 11. KOLO

Subota

Fulam - Mančester junajted 0:1 (0:0)

/Fernandeš 90/

Brentford - Vest Hem 3:2 (1:2)

/Mope 11, Mavropanos 55ag, Kolins 70 - Kudus 19, Boven 26

Barnli - Kristal Palas 0:2 (0:1)

/Šlup 22, Mičel 90+4/

Everton - Brajton 1:1 (1:0)

/Mikolenko 7 - Jang 84ag/

Mančester Siti - Bornmut 6:1 (3:0)

/Doku 30, Silva 33, 84, Akandži 37, Foden 64, Ake 88 - Sinistera 74/

Šefild Junajted - Vulverhempton 2:1 (0:0)

/Arčer 72, Norvud 90+10pen - Belegard 89/

Njukasl - Arsenal 1:0 (0:0)

/Gordon 64/

Nedelja

Notingem Forest - Aston Vila 2:0 (1:0)

/Aina 5, Mangala 47/

Luton - Liverpul 1:1 (0:0)

/Čong 80 - Dijaz 90+5/

Ponedeljak

21.00: (2,15) Totenhem (3,60) Čelsi (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaTotenhemČelsiMaurisio PoketinoDžo Kol

Obaveštavaj me

Totenhem
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara