(©Reuters)
(©Reuters)

Poketino sleteo u Pariz na potpis ugovora sa PSŽ-om

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.01.21. | 15:06

Spremio je Argentinac listu želja

Maurisio Poketino doputovao je u Pariz na potpis ugovora sa Svecima. Bivši strateg Totenhema vraća se na veliku evropsku pozornicu i to na Park prinčeva gde je kao igrač proveo dve godine i osvojio ugašeni Intertoto kup.

Od trenutka kada je odjeknula vest da je Tomas Tuhel smenjen i da je klupa Pari Sen Žermena upražnjena, Poketinovo ime je počelo da se povezuje sa Svecima. Argentinac je od novembra 2019. godine bez posla. Nije žurio Poketino da se usidri na novoj lokaciji, čekao je pravu ponudu i dočekao je da sedne na klupu Pari Sen Žermena.

Izabrane vesti

Predstavljanje argentinskog stručnjaka na Parku prinčeva očekuje se do kraja nedelje nakon što dogovori lične uslove.A ukoliko Parižani budu ekspeditivni, predstavljanje može uslediti i kroz koji čas. Maurisio Poketino trebalo bi da predvodi Svece u debiju 18. kola francuskog šampiona na gostovanju Sent Etjenu.

Parižani u Ligi 1 zauzimaju treće mesto i zaostaju bod za Lilom i Lionom. Pod komandnom palicom Tomasa Tuhela, Pari Sen Žermen je napravio nekarakteristično veliki broj kikseva u prvoj polovini šampionata. Ukoliko Poketino odvede Svece do četvrte uzastopne titule, a devete u poslednjih deset godina, postaće prvi Argentinac koji je sa klupe predvodio neki francuski tim do naslova prvaka još od Kaniđe. Njegov sunarodnik je sa Remsom osvojio titulu davne 1962. godine.

Naciljao je Poketino prva pojačanja u zimskom prelaznom roku. Danski vezista, Kristijan Eriksen, stavljen je na transfer listu u Interu posle samo godinu od dolaska iz Totenhema. Eriksen je igrao fudbal života kod Argentinca i mogli bi opet da se udruže na Parku prinčeva. Druga Poketinova meta je još jedan igrač sa kojim je imao uspešnu saradnju u Totenhemu – Dele Ali. Skrajnut je Ali u Totenhemu i sasvim je realno da ove zime promeni sredinu, a nema sumnje da bi se kao i Eriksen radovao novoj saradnji sa Poketinom.



tagovi

Kristijan EriksenDele AliPari Sen ŽermenMaurisio Poketino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara