Amorim, Poketino, De Zerbi (Foto: Reuters)
Amorim, Poketino, De Zerbi (Foto: Reuters)

Poketino zasad ima posao, ali bi Amorim i De Zerbi mogli da ga pošalju na biro

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.03.24. | 06:19

Čelsi navodno već identifikovao potencijalne zamene za argentinskog stručnjaka

Navijači Čelsija nikako ne mogu da budu zadovoljni. Klub je posle silnih ulaganja u igrački kadar tek 11. na tabeli Premijer lige. Posle novog razočarenja, remija sa Brentfordom (2:2), povela se priča i o mogućem rastanku sa trenerom Maurisijom Poketinom. Kako prenosi Gardijan, to se neće desiti. Makar ne još neko vreme.

Naime, Argentinac ima podršku uprave i ideja je da se sačeka kraj sezone, kako bi se napravila analiza, a posle nje i odluka da li dve strane mogu da nastave saradnju. Bivši šef struke Totenhema i PSŽ-a je po dolasku parafirao dvogodišnju saradnju, ali na leto će najverovatnije biti odlučeno da li će odraditi drugu godinu. Ukoliko Plavci izaberu drugi pravac, Poketina bi mogli da naslede Ruben Amorim ili Roberto De Zerbi.

Izabrane vesti

Klub sa Stamford Bridža ne želi da brza i lomi preko kolena. Pažljivo će razmotriti situaciju. Poketinu kao olakšavajuću okolnost uzimaju česte povrede bitnih igrača, a zadovoljni su kakvu kontrolu ima nad svlačionicom. Utisak je da vodi značajno promenjenu i veoma mladu ekipu u pravom smeru. S druge strane, pozicija argentinskog trenera je dodatno poljuljana porazom od Liverpula u finalu Liga kupa, posebno zbog činjenice da su Redsi bili ozbiljno desetkovani, sa nekoliko mladih i neiskusnih igrača u ekipi. Gardijan tako prenosi da će Poketinova sudbina zavisiti od toga da li će Čelsi, koji sredinom marta igra i četvrfinale FA kupa, obezbediti izlazak na evro-scenu.

S ozbirom da je i to pod znakom pitanja, čelni ljudi kluba su počeli da razmišljaju o alternativama i pomno prate Amorima iz lisabonskog Sportinga i De Zerbija iz Brajtona. Obojia su navodno i na listi želja Liverpula, s ozbirom da je Jirgen Klop najavio odlazak, a pisalo se i o interesovanju Mančester junajteda za bivšeg šefa struke Sasuola, ukoliko Đavoli odluče da se zahvale Eriku ten Hagu.

Amorim je i prošlog leta bio meta interesovanja Plavaca. Iako ima samo 39 godina, već nekoliko sezona beleži sjajne rezultate sa Sportingom, osvojio je i titulu 2021, napada novu i u tekućoj sezoni. Klub iz Londona je na kraju posao dao Poketinu, ali je nastavio da prati jednog od najperspektivnijih evropskih trenera.

Ono što bi moglo da ima veliki uticaj na trenere koje Čelsi prati je i činjenica da će morati da pristanu na rad ispod sportskog sektora. Poketino se recimo ništa ne pita kada je reč o transferima. Sportski direktori Lorens Stjaurt i Pol Vistenli uglavnom vode glavnu reč i odgovorni su najveći broj transfera u prethdonom periodu. Nedavno je i Argentinac, na pitanje novinara o sudbini Konora Galagera, rekao:

"Trener mora da zna svoje mesto".

Sve to će biti stavljeno u šešir kada se budu donosile važne odluke na Stamford Bridžu po okončanju tekuće sezone. Ko i činjenica da se o De Zerbijevom potencijalnom odlasku sa Ameks stadiona spekuliše već neko vreme (zbog interesovanja drugih klubova), ali i utisak da je Amorim spreman za iskorak, kao i da bi još jednom titulom na pravi način zaokružio svoj mandat u Lisabonu.


tagovi

Maurisio PoketinoRuben AmorimRoberto De ZerbiČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara