Slavlje reprezentativaca Čilea (© Reuters)
Slavlje reprezentativaca Čilea (© Reuters)

Pokorio Evropu sa Mauntom, Džejmsom, Ramzdejlom, sad se usmerio na vrh Južne Amerike: Englez vodi Čile napred (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.06.21. | 01:18

Ben Breraton odlučio pobednika protiv Bolivije

Aleksis Sančez van stroja zbog povrede stopala, Eduardo Vargas dovoljno spretan da na premijeri iz odbitka pretvori neiskorišćeni jedanaesterac Artura Vidala u izjednačenje protiv Argentine, a u drugom kolu Grupe A 47. izdanja Kopa Amerike inicijator akcije koja je Čileu donela prvu pobedu na turniru nad Bolivijom (1:0) i lepe izglede da što duže izgegava susret sa domaćinom Brazilom, kasnije u eliminacionoj fazi.

Vargasu aplauzi, međutim, navijači La Rohe u noći između petka i subote dobili su novog junaka. Engleza. U pitanju je Ben Breraton, 22-godišnji centralni vezni, siguran kad je na pas Vargasa izbio sam pred golmana Karlosa Lampea i već u drugom meču sa južnoameričku selekciju pokazao da će za nju biti ogromno pojačanje.

Izabrane vesti

Pojačanje, jer je tokom proleća promenio državni tim. Prvotimac Blekburna, vlasnik titule prvaka Evrope iz 2017. sa omladinskom selekcijom Engleske, iskoristio je činjenicu da me je majka rođena u Čileu i na poziv tamošnjeg fudbalskog saveza „preskuvao“ se u crveni dres. Debitovao je pre četiri dana u remiju sa Argentinom, ušavši s klupe 13 minuta pre kraja, što se očigledno dopalo selektoru Martinu Lasarteu, ukazao mu je poverenje od starta susreta sa Bolivijom, a momak iz Stouka uzvrati pogotkom već u desetom minutu.

Inače, Ben Breraton Dijaz (ovo drugo prezime mu je baš po mami) zasad je igrao samo za klubove iz Čempionšipša (dve sezone u Notingem Forestu, tri u Blekburnu), dok je na pomenutom Prvenstvu Evrope za uzrasto do 19 godina bio deo tima koji su činili Aron Ramzdejl, Mejson Maunt, Ris Džejms... Svi su sad na Prvenstvu Evrope. Za Breratona ni u mladoj, a kamoli A reprezentaciji Gordi albiona nije bilo mesta. Čile ga je prihvatio. Zasad deluju kao sjajan spoj.

Što se utakmice u brazilskoj Kjuabi tiče, Čileanci su bili ubedljivi u prvom delu, osim gola stvorili dovoljno šansi da vode ubedljivije, ali su ih promašivali Menesens, Pulgar, Vargas, pa i sam Breraton. Možda zbog toga što je golman Karlos Lampe spustio roletnu i bio najbolji pojedinac meča. Upisao je Lampe čak sedam odbrana, u drugom delu na muke ga stavio Mena i učinkom opravdao ime kluba za koji brani (Uvek spremni).

Mada, ni tako rasploženi Karlos Lapme nije mogao da spreči deseti poraz Bolivije zaredom na Kopa Amerika, iako je tim Cesara Farijasa nekoliko puta, naročito u nastavku, ozbiljno zapretio. Pre svega preko Ramira Vake pred kraj prvog, te Ervina Savedre početkom drugog dela, u kome je još pokušavao Dijego Beharano. Bez uspeha.

Ipak Bolivijci nemaju fudbalera školovanog na engleskim terenima.

KOPA AMERIKA - 2. KOLO

GRUPA A

Petak

Čile – Bolivija 1:0 (1:0)

/Breraton 10/

Subota

02.00: (2,17) Argentina (3,10) Urugvaj (3,80)

***kvote su podložne promenama

GRUPA B

Četvrtak

Kolumbija - Venecuela 0:0

Petak

Brazil - Peru 4:0 (1:0)

/Aleks Sandro 12, Nejmar 68, Everton Ribeiro 89, Rišarlison 90+3/



tagovi

Kopa Amerika 2021Kopa Amerikareprezentacija Čileareprezentacija BolivijeBen Breraton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara