Nermin Haskić
Nermin Haskić

Pokorio Superligu, podelio Zvezdu i Partizan, pa preko druge lige Japana stigao do Veleža

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.12.21. | 11:46

Nermin Haskić nastavlja karijeru u Mostaru

Ostaće Nermin Haskić sinonim za istorijsku sezonu niškog Radničkog, takmičarsku 2018/19 kada je sa 24 gola i 13 asistencija razdvojio večite rivale. Crvena zvezda je tada osvojila pehar namenjen prvaku Srbije, a Real sa Nišave ukrao Partizanu zvanje vicešampiona. Blistao je momak iz Banovića pod trenerskom palicom Nenada Lalatovića i protiv večitih rivala - u dve utakmice tresao je mrežu crno-belih, jednom pogodio protiv crveno-belih i nijedan od tih mečeva Radnički nije izgubio. Čak je pobedio Partizan u Humskoj.

Tri godine kasnije, čovek koji je na listi strelaca iza sebe ostavio Rikarda Gomeša (20 golova), Ognjena Mudrinskog (18), El Fardua Bena (17) i Aleksu Vukanovića (14) potpisao je ugovor sa mostarskim Veležom vrativši se na Balkan sa dalekog istoka. Naime, igrao je u drugoj ligi Japana gde u dresu Omija Ardije nije bio ni približno učinkovit kao na Čairu. Postigao je tek pet golova na 34 nastupa - isto toliko utakmica bilo mu je potrebno da u sezoni života pokori Superligu Srbije.

Izabrane vesti

Od kako je okončan jesenji deo sezone u Premije ligi Bosne i Hercegovine, transferi igrača bili su 'mirno more'. Uglavnom je bilo prometno kada je reč o trenerima, dok se o igračkim pojačanjima uglavnom spekulisalo. A onda, BUM! Rođeni su dobili veliko pojačanje potpisavši sa Haskićem ugovor na godinu i po dana.

„Iskreno, u poslednje vreme sam sa porodicom hteo da se vratim malo bliže kući, tako da je najrealnija opcija bio Velež. Dosta preporuka sam dobio od prijatelja, igračam novinara. Mislim da bi više klubova i BiH trebalo ovako da privlači igrače, kao što je mene privukao Velež, pričom i tradicijom. U vreme kada je letos Velež igrao u Evropu, bio sam njihov navijač i sve sam ispratio. Nije bilo teško doneti odluku. Tu sam, nadam se da će me zdravlje poslužiti kako bih dao svoj maksimum i pomogao klubu“, istakao je Haskić za Velež TV na predstavljanju u dresu Rođenih.

Ime Nermina Haskića svakako će biti značajno na mapi BiH fudbala, a pogotovo za Velež koji se od odlaska Fejsala Mulića poprilično pati i kuburi u napadačkoj liniji, tako da će upravo Haskić predstavljati veliko pojačanje za Rođene u pohodu na još jedan izlazak mostarskog kluba na evropsku scenu.

Podsetimo, karijeru je počeo u Budućnosti iz Banovića, a nastupao je još i za Sarajevo. Takođe, karijeru je gradio u Slovačkoj nastupajući za Ruzomberok, Žilinu, Podbeskidze.

-------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------



tagovi

Nermin HaskićVelež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara