Fudbaleri Železničara (©Starsport)
Fudbaleri Železničara (©Starsport)

Pola kola Mozzart Bet Prve lige prošlo, a još se čeka na gol u prvom poluvremenu

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.03.23. | 12:39

Negativan trend pokušaće da prekinu fudbaleri Metalca i Železničara (nedelja, 15), koji će u Gornjem Milanovcu da odigraju jedan od derbija 24. kola

U subotu su odigrane prve četiri utakmice 24. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije, a zanimljivo je da na njima nismo videli nijedan gol u prvim poluvremenima. Svih pet pogodaka su postignuti u drugim poluvremenima, a fudbaleri na preostale četiri utakmice, koje se igraju ove nedelje, pokušaće da prekinu taj trend. Jedan od derbija biće odigran od 15 časova u Gornjem Milanovcu, Metalac će pred svojim navijačima pokušati da prekine seriju loših rezultata protiv Železničara, jednog od favorita za promociju u elitni rang.

Od početka prolećne polusezone Metalac je odigrao pet mečeva, a trijumfovao je samo jednom. Početkom marta je savladao Rad sa 1:0. Od tada, u prvenstvu je odigrao 1:1 sa Loznicom, potom je poražen u prestonici od lidera IMT-a sa 2:1, a zatim je prošle srede i superligaš Čukarički uzeo meru Metalcu (2:0) u osmini finala Kupa Srbije.

Izabrane vesti

Nisu poslednja dva poraza preterano iznenađujuća, s obzirom na to da je Metalac te 13. na tabeli Mozzart Bet Prve lige. Ipak, nije prijatno Milanovčanima, koji su sada udaljeni ogromnih osam bodova od plej-ofa, odnosno nalaze se u zoni ispadanja.

Za nas svaka utakmica ima dalekosežne posledice u konačnom zbiru, i na to više ne treba trošiti reči, to svi znaju. I dalje smatram da u ovom prvenstvu svako može da ostvari pozitivan rezultat protiv svakoga i dolazak sjajnog Železničara samo nas motiviše da to pokažemo baš u ovoj prilici. Ne štedimo se, videli ste to i protiv Čukaričkog, ulazimo u ovaj meč svom snagom. Momci su za to spremni, iako imamo utakmice na svaka tri dana. To nam ne smeta, fudbal je lepši ako se što češće igra“, kazao je trener Metalca Vladica Petrović.

15.00: (3,70) Metalac (3,20) Železničar (1,98)

S druge strane, Železničar je ostvario sva četiri trijumfa na proleće. Redom je savladao Grafičar (1:0), Slobodu (6:1), Radnički sa Novog Beograda (2:1)) i Inđiju (1:0). To mu je bilo dovoljno da se učvrsti na drugoj poziciji, koja vodi direktno u Mozzart Bet Superligu.

Železničar ima po 11 bodova više od Grafičara i RFK Novog Sada, uz lidera IMT je jedini već obezbedio i matematički plasman u plej-of. Naravno, izabranici Tomislava Sivića se neće zadovoljiti time, ništa osim plasmana u elitu neće zadovoljiti ambicije Pančevaca.

Nije to lako, pritisak je veliki, ali momci su pokazali da mogu to sve da nose. I u meču sa Inđijom imali smo veliki broj šansi, ali realizacija još uvek nije to sve ispratila i na tome ćemo raditi“, rekao je Sivić posle meča sa Sremcima.

U prvoj polusezoni Železničar je savladao Metalac sa 4:1.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 24. KOLO

Subota

OFK Vršac – Loznica 1:0 (0:0)

/Andrić 59/

Mačva – Rad 1:1 (0:0)

/Radunović 82pen – Mihajlović 65/

Radnički Novi Beograd – RFK Novi Sad 1:0 (0:0)

/Lukić 76pen/

Sloboda Užice – Trajal 1:0 (0:0)

/Bačanin 84/

Nedelja

13.00: (1,63) Grafičar (3,45) Jedinstvo Ub (5,40)

15.00: (1,55) Inđija (3,50) Zlatibor (6,50)

15.00: (3,70) Metalac (3,20) Železničar (1,98)

15.00: (4,00) Radnički Sremska Mitrovica (3,20) IMT (1,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeMetalacMetalac Gornji MilanovacFK ŽelezničarŽelezničar Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara