Poletanović (©Shutterstock)
Poletanović (©Shutterstock)

Poletanović: Još me boli kako sam sa Zvezdom ostao bez titule

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.03.22. | 10:01

„Kao dečak navijao sam za Vojvodinu“, pričao Poljacima srpski fudbaler

Ulazi Marko Poletanović u četvrtu godinu boravka u Poljskoj. Došao je u Jageloniju u leto 2018. pa je prešao u Rakov, da bi pre manje od mesec dana zadužio opremu Visle iz Krakova.

Nekadašnji fudbaler Vojvodine i Crvene zvezde tek je debitovao u Kupu Poljske za novi klub, pa je zbog toga interesantan medijima bliskim Visli, da ga bolje upoznaju.

Izabrane vesti

S obzirom na to da je počeo karijeru u Vojvodini, a da je potom igrao za najveći srpski klub, Crvenu zvezdu, jedno od pitanja Poletanoviću je bilo za koga je navijao kada je bio mali.

„Za Vojvodinu! Navijao sam za nju tokom celog školovanja, pa sam i igrao za nju. Ona je takođe veliki klub u Srbiji. Ali, u mom kraju svi ostali su navijali za Crvenu zvezdu, pa mogu da kažem da mi je i ona bila bliska. Danas navijam po pola za Vojvodinu i Zvezdu“, rekao je Poletanović.

Pričao je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije zašto se nije duže zadržao na Marakani. Igrao je samo jednu sezonu – 2016/17.

Došao sam na pozajmicu iz Genta i za prvih šest meseci odigrao skoro sve utakmice. Problem je bio što je Zvezda ispala u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a onda i Ligu Evrope. Klub je bio u finansijskim problemima, morali su da plate 650.000 evra Gentu da bi me otkupili. A, nisu imali taj novac. Zato su u prolećnom delu više forsirali igrače za koje su znali da će ostati u Zvezdi i naredne sezone. Imam lepa sećanja na taj period. Jedina je šteta što nismo osvojili titulu. Posle ligaškog dela sezone bili smo prvi, a onda su se bodovi delili i u plej-ofu Partizanu je prvi stigao do cilja. To me i dalje boli“.

Važio je Poletanović za velikog talenta srpskog fudbala, igrao za sve mlađe kategorije reprezentacije, ali utisak je da nije uspeo da se iskaže do kraja.

U fudbalu, kao i u životu, morate da imate i malo sreće. Ne mogu da se žalim kakva mi je karijera, iako je bilo nekoliko situacija kada je moglo da ispadne bolje. Ima razloga zašto se tako sve desilo. Recimo, otišao sam u Belgiju vrlo mlad. Nedostajalo mi je više iskustva da bih više igrao tamo. Ipak, ne žalim što sam bio u Gentu. Generalno, trudim se da iz svega pamtim samo lepe stvari. Ako bih birao gde mi je bilo najlepše, rekao bih – kod kuće. Tamo gde su mi porodica, prijatelji. Ali i posle svih ovih godina i u Poljskoj se osećam kao kod kuće“.

Malo iznenađenje je bilo kada je u februaru Poletanović napustio Rakov i prešao u Vislu.

Složena je situacija. U Rakovu je bilo dosta igrača na mojoj poziciji. Pored toga, ugovor mi je isticao i stavljeno mi je do znanja da mi neće ponuditi produžetak. Imao sam i zdravstvene probleme tokom priprema. Sve mi je to govorilo da na proleće neću mnogo igrati. I pored svega, nema kod mene nimalo ljutnje na Rakov. U fudbalu se često dešava da tamo gde se nešto završi, nešto drugo počne. Za mene, u tom trenutku, Visla je bila najbolja opcija. Imam 28 godina i samo želim da igram“, objasnio je Marko Poletanović.


tagovi

Marko PoletanovićFK Crvena zvezdaVisla Krakov

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara