Fernando Santos (©Reuters)
Fernando Santos (©Reuters)

Poljaci smenili Santosa posle poraza u Tirani

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.09.23. | 15:03

Još samo tri kola ostalo im je do kraja kvalifikacija, a šanse Roberta Levandovskog i saigrača da se nađu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj nisu baš dobre

Činilo se nakon žreba da će se Poljska i Češka prošetati Grupom E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, međutim, realnost je daleko drugačija.

Planove im remete prvenstveno Albanci, koji su nakon pet kola vodeći na tabeli, a na veliko iznenađenje u trci za nemačku vizu je i Moldavija, koja je trenutno deli drugo mesto sa Česima. Doduše, izabranici Jaroslava Šilhavija imaju meč manje od svih rivala, te bi mogli i na čelo. Za razliku od Čeha, Poljaci su u daleko većem problemu.

Izabrane vesti

Robert Levandovski i saigrači sakupili su svega šest bodova u pet utakmica, a nakon nedavnog poraza u Tirani (0:2) doneta je odluka o rastanku sa selektorom Fernandom Santosom.

Portugalac je angažovan početkom godine kako bi unapredio stil igre u odnosu na svog prethodnika Česlava Mihneviča, međutim, sada se verovatno mnogi kaju zbog toga. Uprkos defanzivnom stilu Poljaci su nastupali na Svetskom prvenstvu, a sada bi mogli da propuste EURO.

U preostala tri kola do kraja Poljska igra sa Farsikim Ostrvima u gostima, ali i direktnim konkurentima Moldavijom i Češkom kod kuće.

Pod Santosovim vođstvom upisane su pobeda i poraz protiv Albanije, pobeda nad Farskim Ostrvima i porazi od Moldavije i Češke. Sve to uz gol-razliku 6:8.

Uprkos slabim rezultatima, Portugalac nije hteo da se povuče sa mesta selektora, već je po pisanju poljskih medija Savez imao ozbiljne pregovore sa njegovim advokatskim timom oko finansijskih detalja rastanka. Očekuje se da naslednik bude neki od domaćih stratega...



tagovi

Fernando Santos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara