Edin Džeko i Arkadijuš Milik (©Reuters, ©Shutterstock)
Edin Džeko i Arkadijuš Milik (©Reuters, ©Shutterstock)

Poljacima teško bez Levandovskog, Džeko nanišanio tri boda

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.09.20. | 10:24

Napadač Rome glavni adut Dušana Bajevića na Bilinom polju u Zenici. Neizvestan Kolašinac. Promena na golu kod gostiju u odnosu na meč u Amsterdamu. Fabijanski među stativama. U napadu prednost dobija Arkadijuš Milik

Odlične igre reprezentacije Bosne i Hercegovine u premijernom izdanju Lige nacija izbacili su Zmajeve u sam evropski krem, sa najboljim selekcijama Starog kontinenta. Ipak, u kvalifikacijama za Evropsko prenstvo bili su veoma loši, pa je došlo do prekida saradnje sa Robertom Prosinečkim. Na kormilo je stigao iskusni stručnjak Dušan Bajević. Edin Džeko i kompanija bili su otpisani u Firenci protiv Italije, ali su uspeli iz Toskane da se vrate sa velikim bodom (1:1) na početku ovog ciklusa takmičenja pod okriljem UEFA.

Bosna i Hercegovina prvi meč na svom stadionu u ovoj godini igra večeras (20.45) na Bilinom polju u Zenici protiv Poljske, koja je u prvom kolu poražena od Holandije u Amsterdamu sa 1:0. Posle velikog boda na stadionu Artemio Franki, samopouzdanje Zmajeva je skočilo, želi se prva tri boda protiv selekcija koja igra bez prve zvezde, napadač Bajerna Roberta Levandovskog. Iskusni as je dobio zasluženi odmor posle naporne sezone sa minhenskim gigantom.

Izabrane vesti

Nije ni BiH u najjačem sastavu. Nedostaju Miralem Pjanić, koji je bio zaražen virusom korona, kao i povređeni fudbaler Milana Rade Krunić.

"Atmosfera je dobra posebno posle meča protiv Italije. Treba da popraviti neke stvari u odnosu na meč protiv Italije. Moramo da budemo odgovorni, to je obaveza svakog igrača u svakoj utakmici kada igra za reprezentaciju. Imali smo dosta problema s igračima koji nisu imali minutažu u svojim klubovima, imali smo i neki povreda protiv Italije, ali nadam se da će svi biti spremni. Treba da dam šansu i drugim igračima, bez obzira na sve, mi ne podcenjujemo nikoga pa ni Poljsku, to je odlična ekipa, koji imaju dobre igrače, kolektivni su, svi skoro igraju u inostranstvu. Nemamo šta da izgubimo, idemo da pobedimo i da napravimo jedan veliki iskorak“, rekao je selektor reprezentacije BiH Dušan Bajević, prenosi portal sport.sport.ba.

Bajević je najavio promene u sastavu odnosu na Italiju, a to se pre sve odnosi na poslednju liniju.

"Mora nešto da se promeni, imamo neke probleme. Poljska ima jak tim, moramo biti oprezni, igrati jako i oprezno, odgovorno i verujem da ćemo s te strane biti dobri. Kolašinac se oporavlja, ali ne znam hoće li početi utakmicu protiv Poljske. Imamo još nekoliko nedoumica, tako da trenutno ne znam prvih 11“, rekao je selektor Zmajeva.

U napadu neprikosnoveni su Edin Džeko i Edin Višća, fudbaler turskog šampiona Bašakšehira. Društvo u napadu u Firenci pravio im je i fudbaler mađarskog Fehervara Armin Hodžić.

Iako nedostaje prva zvezda selekcije, Robert Levandovski, Poljaci u svojim redovima imaju nekoliko igrača vanserijskog kvaliteta, Kšištofa Pjonteka, Arkadijuša Milika, Pjotra Zijelinskog... I selektor Jerži Brzeček najavio je promene u sastavu u odnosu na meč sa Lalama. Sigurno će biti promena na golu. Umesto čuvara mreže Juventusa Vojčeha Ščešnjeg među stative će Lukas Fabijanski.

Protiv Holanđana u napadu od prvog minuta je bio Kšištof Pjontek, a u Zenici starter bi trebalo da bude napadač Napolija Arkadijuš Milik.

"Bosna i Hrecogovina je na meču protiv Italije pokazala da je savršeno organizovana, disciplinovana i agresivni selekcija. U toj utakmici u potpunosti je zaslužili bod“, pohvalio je selektor Brzeček današnjeg rivala u drugom kolu Lige nacija.

Ove selekcie odigrale su dosad tri prijateljske utakmice, a Poljaci imaju dve pobede sa po 1:0, dok je jedan meč završen bez pobednika – 2:2. Biće ovo prvi zvaničan meč Bosne i Hercegovine i Poljske.

LIGA NACIJA A – 2. KOLO

Nedelja

GRUPA 4

Španija - Ukrajina 4:0 (3:0)

/Ramos 3, 29, Fati 32, Tores 84/

Švajcarska - Nemačka 1:1 (0:1)

/Vidmer 58 - Gundogan 14/

Ponedeljak

GRUPA 1

20.45: (2,70) BiH (3,10) Poljska (2,75)

20.45: (2,25) Holandija (3,25) Italija (3,30)

Utorak

GRUPA 2

20.45: (1,18) Belgija (7,25) Island (15,0)

20.45: (3,80) Danska (3,45) Engelska (2,00)

GRUPA 3

20.45: (1,55) Francuska (3,90) Hrvatska (6,50)

20.45: (4,30) Švedaska (3,40) Portugalija (1,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijareprezentacija Bosne i HercegovineReprezentacija PoljskeDušan Bajević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara