©Reuters
©Reuters

Poljska bez šuta u okvir gola do EP!

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 23:34

Velšanima penali došli glave, Danijel Džejms tragičar

Dobili smo i poslednjeg učesnika Evropskog prvenstva! U utakmici sličnoj onoj u Tbilisiju, Poljska je u Kardifu šokirala Vels!

Nije moglo bez drame ni u poslednjoj utakmici baraža za kontinentalnu smotru. Baš kao i prva između Gruzije i Grčke, odlučena je posle penala, a tamo su smireniji bili Poljaci, pa iako za 120 minuta fudbala nijednom nisu pogodili okvir protivničkog gola, uspeli su da obezbede peto uzastopno učešće na Evropskom prvenstvu, gde će im rivali u Grupi D biti Holandija, Austrija i Francuska - 0:0, penalima 5:4.

Izabrane vesti

Etiketu tragičara doveka nosiće Danijel Džejms. Krilnom fudbaleru Lidsa odbranio je udarac Vojćeh Ščensni u petoj seriji, nakon što su prethodno svi njegovi saigrači, ali i protivnički igrači bili precizni sa jedanaest metara. U gostujućoj reprezentaciji, koja je i započela penal seriju, redom su pogađali Levandovski, Šimanski, Frankovski, Zalevski i Pjontek, dok su na drugoj strani precizni bili Dejvis, Mur, Vilson i Vilijams, sve dok Džejms u petoj seriji nije uzeo loptu u ruke.

Velšani su do penala bili za nijansu bliži plasmanu na kontinentalnu smotru. Kako je ulog bio preveliki, prvo poluvreme prošlo je u rezervisanoj igri sa obe strane, bez ijednog udarca u okvir gola. Zapravo je Ben Dejvis pred sam odlazak na odmor zatresao mrežu rivala, ali je pogodak kapitena poništen zbog ofsajda. Izabranici Roberta Pejdža su u nastavku prvi pripretili, svega nekoliko minuta po povratku sa pauze, a šansa u kojoj se našao Kifer Mur posle centaršuta Neka Vilijamsa bila je najbolja na meču. Ipak, njegov udarac sjajno je zaustavio Ščensni.

Poljaci s druge strane, iako nijednom nisu testirali Denija Vorda, bili su blizu pogotka u 100. minutu, kada je vezista Ludogoreca Jakub Pjotrovski pripretio sa oko 25 metara udaljenosti. Teško da bi golman Lestera mogao bilo šta kod tog udarca, ali je na njegovu sreću lopta prošla tik pored stative.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - FINALE BARAŽA

Utorak

Gruzija - Grčka 0:0, penalima 4:2

Ukrajina - Island 2:1 (0:1)

/Cigankov 54, Mudrik 84 - Gudmundson 30/

Vels - Poljska 0:0, penalima 4:5


tagovi

Fudbalska reprezentacija Velsareprezentacija VelsaFudbalska reprezentacija Poljskekvalifikacije za EPbaraž za ep

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara