Detalj sa meča Brazil - Peru (©Reuters)
Detalj sa meča Brazil - Peru (©Reuters)

Polufinale Kopa Amerika iz ugla Filipea Luiza: Brazil daleko superiorniji, Peru nek ne očekuje poklone

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.07.21. | 23:07

Selesao noćas od 01.00 igra protiv sastava Rikarda Gareka

Brazil i Peru u završnici Kopa Amerika jedni naspram drugih, polako izrasta u mini-klasik. Repriza finala Kopa Amerike iz 2019. Posebne uspomene taj duel i finale izazivaju među Brazilcima, jer je Selesao podigao deveti pehar. A novi okršaj bio je povod da AS napravi intervju sa Filipe Luizom, koji sada brani boje brazilskog giganta Flamenga.

Doneli su Filipe Luiz i saigrači Brazilcima trofej Kopa Amerika i približili ih ka dvocifrenom broju pehara u ovom takmičenju. Generacija predvođena Nejmarom biće u prilici da zaokruži priču i primakne se Urugvajcima i Argentincima koji imaju 15, odnosno 14 titula.

Izabrane vesti

01.00: (1.25) Brazil (6.25) Peru (11.0)

Za Filipea Luiza ne postoji dilema ko je trenutno najmoćniji tim na Zelenom kontinentu. Ali, zvanje favorita treba opravdati. Neće biti lako, jer ukoliko Selesao eliminiše Peru, u finalu će ga sačekati bolji iz duela Argentina – Kolumbija.

“Brazil smatram daleko superiornijim od ostalih. Vidim vrlo solidan Brazil koji ne pravi defanzivne greške. Sada je komplikovano postići gol protiv Brazila, kada imaju loptu dobro su postavljeni u odbrani. Trava na stadionima nije u dobrom stanju, lopta tandrče i sve to favorizuje slabije timove” ,

počeo je Filipe Luiz.

Šta god se zbiva, Nejmar je u centru pažnje. U 47. izdanju Kopa Amerika razlog za tako nešto su briljantne igre brazilskog virtuoza.

“Nejmar koji je željan igre je neverovatan igrač i sada se čini da je željan . Dribla ko god se nalazi ispred njega, rivali ga udaraju, izluđuju ih i sve će do kraja zavisiti od njegove glave. Kopa Amerika je posebno takmičenje jer nema produžetka i nerešenim rezultatom i penalima možete biti eliminisani”.


Lepo je kada autsajderi iznenade, kada iskoče iz senke velikih imena i naprave senzaciju. Ali, ništa lepše ne bi bilo ako pitate one neutralne od finala Brazil – Argentina na “Marakani”.

“Ne želimo Argentinu u finalu i Argentinci ne žele Brazil u finalu, ali bilo bi neverovatno. Igrao sam u tri Kopa Amerike i protiv Argentine. Bile su to lepe, intenzivne utakmice. To je najveći fudbalski klasik”, poručio je Filipe Luiz.

Izraziti je favorit Selesao, jer je u grupnoj fazi demonstrirao silu protiv Peruanaca. Slavio je sa 4:0 i uterao rivalu strah u kosti. Tu je i finale od pre dve godine. Sve će to u podsvesti imati Peruanci. A ni tradicija nije naklonjena Peruancima i kaže: 34 pobede Brazila, devet remija pet trijumfa Peruanaca za 90 godina rivaliteta. Ne deluje obećavajuće za Rikarda Gareka, selektora Perua.

Nadovezao se i krupan problem. Andrea Kariljo je susprendovan u četvrtfinalu protiv Paragvaja, ali će i Selesao biti oslabljen. Gabrijel Žezus je takođe zaradio crveni karton i neće imati pravo nastupa, povređen je i Aleks Sandro.

Kriju karte Peruanci. U tamošnjim medijima pojavila se informacija da bi Rikardo Gareko mogao da zaigra i sa petoricom u poslednjoj liniji. Neće se Tite prilagođavati rivalu, udariće svom silinom. Lukas Paketa, strelac gola vrednog prolaza protiv Čilea, zauzeće mesto Gabrijela Žezusa, a društvo će mu napred praviti Nejmar, Rišarlison i Firmino, što znači da ponovo neće biti mesta za Vinisijusa Žuniora.

U nemilosti je Vinisijus Žunior kod Titea. Odigrao je samo 32 minuta na Kopa Amerika, a svih 90 minuta nije bio na terenu od aprila i dvoboja sa Hetafeom. Svi ofanzivci iamju prednost kod Titea, ali je selektor Brazila pokazao da zna šta radi. Selesao pleše sambu, a od timova sa Zelenog kontinenta Tite nijednom nije izgubio na 12 utakmica.

Sve to uliva nadu Brazilcima da će ući u finale i braniti trofej. Po mogućstvu protiv Argentine...

KOPA AMERIKA - POLUFINALE

Utorak

01.00: (1.25) Brazil (6.25) Peru (11.0)

Sreda

03.00: (4.70) Kolumbija (3.40) Argentina (1.83)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa Amerika 2021Kopa AmerikaJužna AmerikaFudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilareprezentacija Perua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara