Foto: (©fkboracbanjaluka)
Foto: (©fkboracbanjaluka)

Polufinale Kupa BiH: Borac apsolutni favorit, Klis se nada čudu

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.04.21. | 11:20

Sve osim pobede domaćina biće vanserijsko iznenađenje

Najmasovnije fudbalsko takmičenje u Bosni i Hercegovini ulazi u samu završnicu, a danas je na programu prvi polufinalni duel. Na Gradskom stadionu u Banjaluci, premijerligaš Borac ugostiće ovogodišnju Kup senzaciju Klis iz Buturović Polja (18:00).

(3,05) Vasland Beveren (3,30) Sint Trojden (2,35)

Izabrane vesti

Kada je okončana prethodna faza takmičenja, svi su na žrebu za protivnika priželjkivali drugoligaša federacije Bosne i Hercegovine, ekipu Klisa koja je ove sezone napravila istorijski uspeh. Na kraju, kuglice su ih spojile sa banjalučkim premijerligašem koji nosi ulogu apsolutnog favorita. Borac je u prethodnoj fazi savladao Široki Brijeg na Pecari (2:0), dok je Klis sa minimalnih 1:0 savladao Zvijezdu 09, prvoligaša Republike Srpske.

Velikan iz Platonove ovaj duel dočekuje u jako dobroj formi. Vezali su četiri uzastopna trijumfa, ali i uprkos tome sve osim pobede domaćih bilo bi ravno čudu. Ipak, u Borcu unapred ne upisuju pobedu.

„Mi opravdano nosimo ulogu favorita i na nama je da to opravdamo. Nemamo mnogo informacija o protivniku, ali sigurno je da ih nećemo potceniti. Imaju nekoliko igrača koji su nastupali u Premijer ligi i Prvoj ligi FbiH i nisu za potcenjivanje. Ipak, mi smo fokusirani na sebe, na svoje zadatke, da istrčimo kako treba, da budemo motivisani, jer imamo dobar momenat posle serije dobrih rezultata. Bićemo optimisti i verujem u dobar rezultat pred revanš“, istakao je Marko Maksimović, šef stručnog štaba Borca.

U Borcu neće biti kapitena Stojana Vranješa, kao ni Dine Ćorića, te već od ranije odsutnih Jove Lukića, Marka Jovanovića i Đorđa Milojevića.

Sa druge strane,  Klis iz Buturović Polja već je napravio senzaciju plasmanom u polufinale Kupa BiH, te će nekim igračima dvomeč sa Borcem, možda biti i kruna karijere. Sigurno je da su u niželigašu svesni situacije i kvaliteta protivnika, ali su poručili da im nadu niko ne može oduzeti.

Večerašnji susret polufinala počinje u 18 časova, dok će se revanš igrati 21. Aprila na stadionu „Rođeni“ u Mostaru.

Drugi polufinalni duel Kupa BiH igra se sutra, a sastaju se dva premijerligaša Tuzla Siti i Sarajevo.

KUP BOSNE I HERCEGOVINE, POLUFINALE

18.00: (1,05) Borac Banjaluka (12,0) Klis (22,0)


tagovi

Borac Banjalukaklis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara