Ruben Dijaš (desno) s kapitenskom trakom (©AFP)
Ruben Dijaš (desno) s kapitenskom trakom (©AFP)

Pomešani signali sa Luža: Benfika dala kapitensku traku, Dijaš kao da se oprašta od kluba?!

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.09.20. | 21:44

Da li mladi štoper ostaje ili odlazi?

Može Pep Gvardiola da maše silnim milionima, a Mančester Siti da juri štopera po celoj Evropi, ali put do potpisa partnera Ajmerika Laporta ići će tako što će neko da opelješi arapske milijardere s Etihada!

A, da li će to biti Benfika? Izgleda da jeste. Samo dan pošto je Evropom odjeknula vest da je Mančester Siti krenuo po opciju D u liku Rubena Dijaša iz Benfike, pravo sa Luža stižu pomešani signali. Portugalski mediji uglas su tokom utakmice s Moreirenseom ukazivali na detalj koji se odnosi upravo na Dijaša - mladi štoper dobio je kapitensku traku uprkos tome što su Pici i Andre Almeida na terenu Luža.

Izabrane vesti

Upravo taj momenat okarakterisan je kao vrlo jasan signal svim kupcima, a prevashodno Totenhemu i Mančester Sitiju, da je Dijaš ne samo u najozbiljnijim planovima Žorža Žezusa za nastavak sezone, već će dobiti i najodgovorniju ulogu u budućnosti! A Dijaš je utakmicu obeležio golom u 20. minutu posle kornera i dobrog skoka, te udarca glavom. Dijaš je u novembru prošle godine stavio paraf na novi ugovor s Benfikom i on važi do juna 2024. godine. 

Ali, onda se desio preokret. Ruben Dijaš je u izjavi posle meča zatalasao emocije javnosti, jer se iz njegovih reči zaključuje da se oprašta od kluba posle gola i pobede.

"Jako sam srećan zbog gola i pobede, naravno. Jako je važno za mene što sam mogao da postignem gol. Poseban trenutak za mene, a verujem da je mnogima jasno i zašto", izjavio je Dijaš i ostao možda nedorečen, ali između redova izgleda kao da je to - to.

Ubrzo se javio poznati transfer guru Fabricio Romano kako bi razrešio sve dileme - Ruben Dijaš ide u Mančester Siti! Igrač je već prihvatio uslove saradnje, a dva kluba pregovaraju o završnim detaljima transfera, počev od bonusa, do ugovora Nikolasa Otamendija, koji će se u sklopu ovog posla preseliti na Luž.

Podsetimo, Mančester Siti je u petak uveče poslao na Luž ponudu od 55.000.000 evra i ugovor Nikolasa Otamendija, ali iz Lisabona nije stigao nikakav direktan odgovor na ovaj predlog. Samo dan kasnije dešava se sve ovo. Poslednjih dana takođe se spekulisalo da je i Totenhem zainteresovan za mladog Portugalca, ali tek kao drugu opciju u slučaju da Milan Škrinijar iz Intera ne bude dostupan. Direktor Nerazura Pjero Auzilio izjavio je nedavno za DAZN da je bilo razgovora sa čelnicima Totenhema, ali da im je rečeno da Inter neće prodavati Škrinijara pošto je nedavno otišao Dijego Godin. E, sad, niko ne zna šta će Dijaš i Benfika odlučiti, ali ako se bude lomilo između Sitija i Totenhema, verovatnije je da će mladi Portugalac otići na Etihad.

Siti je u dosadašnjem prelaznom roku imao tri neuspela pokušaja da angažuje štopera po meri. Počelo je s Kaliduom Kulibalijem iz Napolija, nastavilo se sa Hose Marijom Himenezom iz madridskog Atletika, a onda i sa Žilom Kundeom iz Sevilje.



tagovi

Ruben DijasLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara