Andre Onana (© Reuters)
Andre Onana (© Reuters)

Pomilovanje: Vratio se Andre Onana

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.10.21. | 14:39

Golman izdržao suspenziju, Ajaks prešao preko nesporazuma

Lepi dani za navijače Ajaksa. Njihovi miljenici su uverljivi kako u Ligi šampiona, tako i u Erediviziji, a uskoro će ponovi videti – Andrea Onanu.

Golman Kopljanika vratio se treninzima prvog tima posle devet meseci koliko je trajala suspenzija UEFA zbog nepoštovanja doping pravila. Prilikom rutinskog pregleda uzorka urina Kameruncu je utvrđeno prisustvo zabranjene suspstance furosemida u telu, što sa sobom povlači automatasku zabranu igranja. Prvobitno je iznosila godinu dana, da bi posle žalbe holandskog velikana Sudu za sportsku arbitražu u Lozani preinačena na devet meseci i ističe 30. oktobra.

Izabrane vesti

To znači da za početak Onana može da se vrati treninzima prvog tima, jer je u međuvremenu – od septembra ove godine – vežbao sa B ekipom Ajaksa. Sve kao posledica odmazde samog kluba. Razlog je taj što je Onana odbio da potpiše novi ugovor, a potom i transfer u Lion kako bi u Amsterdamu mogli bar nešto da zarade. Verovalo se da iza svega stoji snažna ponuda Intera, želja Italijana da dovedu Andrea narednog leta kao slobodnog agenta i tako nađu zamenu za veterana Samira Handanovića.

Taj posao je na čekanju, a Onana ponovo u konkurenciji za najbolji tim, pogotovo što je povređen Marten Stekelenburg, pa brani novajlija iz Vitesea, Remko Pasver.

Nama je stavljeno do znanja da će Andre otići minulog leta. Kako se to nije desilo, i dalje je naš član. Bio sam vrlo precizan po pitanju njegovog statusa, ali se onda saznalo da Marten Stekelnburg ne može da brani zbog povrede do kraja sezone. Potrebe Ajaksa su iznad svih nas i sa ove tačke gledišta je dobro što ga ponovo imamo na raspolaganju“, rekao je Mark Overmars, sportski direktor Ajaksa.

Trener Erik ten Hag oduševljen je povratkom Kamerunca angažovanog leta 2015. iz mladog tima Barselone.

Niko nije bio zadovoljan suspenzijom Onane, ali ne smemo da budemo ni naivni. Andre je fantastičan golman, dosta znači Ajaksu i sad je spreman. Trenirao je od početka septembra, svakodnevno bio posvećen obavezama, za nas kao klub je važno da imamo što širi kadar, tako da će biti mesta i za Onanu. Od današnjeg dana, trenira sa prvotimcima“, pojasnio je Ten Hag.


tagovi

AjaksAndre Onana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara