Džejdon Sančo (©Reuters)
Džejdon Sančo (©Reuters)

Ponedeljak je Dan D: Ili će Mančester kupiti Sanča ili će mu Dortmund dati injekciju za smirenje

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.08.20. | 09:44

Nemci ne odustaju od cene od 120.000.000 evra

Saga oko Džejdona Sanča je došla do kritične tačke. Ili se barem nadamo, da se ne bi rastezala tokom celog leta.

Dan D za ovaj transfer će biti ponedeljak. Tako barem piše Bild, koji ističe da je Dortmund postavio ultimatum Mančester junajtedu: ili će platiti 120.000.000 evra prvog dana u nedelji za Sanča ili će se pregovori prekinuti i igrač će ostati u Nemačkoj.

Izabrane vesti

Očigledno je i nekadašnjim „milionerima“ dozlogrdilo da se bakću sa Mančesterom, koji je postao klub koji „vadi dušu“ u pregovorima. Zimus je tako gotovo dva meseca cedio Sporting, dok na kraju nije isterao svoje i doveo Bruna Fernandeša po uslovima koji su njemu bili draži.

Sada, izgleda, na Old Trafordu pokušavaju istom taktim, ali je velika razlika u tome što Dortmundu život ne zavisi od Sančovog transfera, dok je Sportingu prodaja Fernandeša bila pojas za spasavanje.

Štaviše, Dortmund je spremio aneks ugovora za engleskog fudbalera, po kojem će mu plata drastično skočiti za narednu sezonu. Ukoliko se klubovi ne dogovore oko transfera u Mančester, Sanču će zarada na Vestfalenu skočiti sa 6.000.000 na 10.000.000 evra godišnje! Kako piše Bild, to je takozvani „trenkilajzer“, odnosno, injekcija za smirenje. Čisto da Džejdon ne pravi probleme u toj poslednjoj sezoni u Dortmundu.

Poslednja sezona će mu svakako biti, jer mu ugovor ističe u junu 2022. i narednog leta će biti poslednja šansa za nemačkog giganta da prodajom zaradi novac.

S druge strane, u Mančesteru su ubeđeni da će dovesti brzonogog napadača, jer su se s njim sve dogovorili oko njegovih uslova. Ali, Dortmund je tvrd pregovarač. Previše gorkih pilula su crno-žuti popili u poslednjih desetak godina, kada su im odvodili najbolje igrače, a da se oni gotovo ništa nisu ni pitali. Neke lekcije su očigledno naučene...


tagovi

Džejdon SančoBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Dortmund
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara