Samu Kastiljeho (©Reuters)
Samu Kastiljeho (©Reuters)

PONEDELJAK U SERIJI A: Desetkovani Milan za zimsku titulu

Vreme čitanja: 4min | pon. 18.01.21. | 13:31

Benaser, Leao, Ernandez, Čalhanoglu, Rebić, Krunić, Gabija… Svi oni će iz ovog ili onog razloga odsustvovati sa terena. Ali Stefano Pioli ne traži izgovore

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Milan dolazi bukvalno bez polovine svojih startera na megdan Kaljariju na Sardenja Areni u poslednjem meču 18. kola Serije A. Ismael Benaser je povređen, Rafael Leao suspendovan zbog kartona, Teo Ernandez, Hakan Čalhanoglu i Ante Rebić su pozitivni na kovid–19. Njima treba dodati i rezerviste Radeta Krunića (kovid-19) i Matea Gabiju (povreda, odsustvovaće još par nedelja). Uprkos izostanku petorice startera trener Rosonera Stefano Pioli nijednog momenta nije tražio alibi za večerašnji meč, naprotiv.

Izabrane vesti

Dobra vest za Rosonere je stigla ovog jutra pošto su rezultati svih testova na kovid-19 negativni. To znači da će osim pomenutih fudbalera, svi ostali biti na raspolaganju Pioliju u poteri za pobedom koja bi kolo pre završetka prvog dela šampionata obezbedila Milanu tri boda prednosti i titulu zimskog prvaka, imajući u vidu da su Rosoneri dobili gradski derbi sa 2:1.

Okršaj sa Kaljarijem nosi u sebi nekoliko zamki za Milan. Interova pobeda nad Juventusom stvorila je dodatni pritisak na igrače i stručni štab. Dodatnu presiju pravi i činjenica da Rosoneri sledećeg vikenda igraju protiv Atalante, najnezgodinijeg klijenta u Seriji A. Za Milan nije dobra vest što je Atalanta odigrala 0:0 sa Đenovom jer iskustvo, iz prethodnih godina, ukazuje da Boginja posle utakmica u kojima se propisno ispromašuje, ima rafalno veče ili popodne

Da sve bude još komplikovanije, Alesio Romanjoli i Davde Kalabrija su na korak od suspenzije: ako dobiju žute kartone večeras moraće da preskoče meč sa Atalantom. Negativna okolnost za Piolija je klupa: osim Aleksisa Salemakersa i golobradih, Danijelea Maldinija i Lorenca Kolomba, nema drugih rešenja. Podsetimo, Zlatan Ibrahimović se tek oporavio od povrede i nema svih 90 minuta u nogama, Jans Peter Hauge nije još igrač koji je kadar da odigra svih 90 minuta na visokom nivou, dok su Braim Dijaz i Samu Kastiljeho rizični: nikada se ne zna kako će da odigraju. A svi će biti na terenu.

Kako bi dobrodošao Mario Mandžukić večeras, pomislio je verovatno Stefano Pioli tokom vikenda: da su se kockice poklopile 24 sata ranije, bivši centarfor Juventusa je mogao da bude u stroju za meč sa Đenovom, ovako će debitovati protiv Atalante.

Na strani Rosonera su statistika u ovoj sezoni i tradicija. Milan je na gostovanjima u Seriji A u ovoj sezoni pobeđivao svuda osim na Marasiju gde je odigrao 2:2 sa Đenovom. Takođe, u poslednjih osam i po godina “Đavoli” su samo jednom izgubili od Kaljarija, pre tri i po godine. Dalje, Kaljari nema ni sa jednim drugim klubom tako negativan skor kao sa Milanom 42 poraza na 76 mečeva.

Za trenera Kaljarija Euzebija di Frančeska sudar sa Milanom je jedna od poslednjih šansi da spasi klupu na kojoj sedi. Tim sa Sardinije ne zna za pobedu od 7. novembra: poslednje radovanje Kaljaritanaca za osvojena tri boda smo videli protiv Sampdorije. U poslednja dva i po meseca Kaljari je nanizao šest poraza i četiri remija, i iz komotnog porostora na sredini tabele ušao je u turbulentnu zonu borbe za opstanak u Seriji A.

Vlasnik kluba Tomazo Đulini je konstruisao solidan tim za ovu sezonu i nije ni sanjao da će se u januaru nalaziti na bod od trojne grupe za ispadanje iz Serije A. Predsednik Kaljarija se nije deprimirao, naprotiv, učinio je dodatni napor i iskoristio je januarski prozor prelaznog roka da pojača sredinu terena svog tima sa dvojicom proverenih fudbelera: Radžom Nangolanom i Alfredom Dankanom. Obojica bi, prema najavama, trebalo da istrče na teren od prvog minuta. Dodatni motiv za Đulinijev potez je teška povreda Marka Roga (za Hrvata je sezona završena jer je pokidao ligamente kolena).

Di Frančesko će u veoma delikatnoj utakmici za svoju budućnost moći da računa na gotovo sve fudbalere. Pored Roga, od startera će nedostajati samo Naitan Nandez (suspendovan zbog kartona).

KALJARI 4-3-2-1: Kranjo – Zapa, Godin, Valukijevič, Likojanis – Oliva, Marin, Dankan – Najngolan, Žoao Pedro – Simeone.

MILAN 4-2-3-1: Donaruma – Kalabrija, Kjaer, Romanjoli, Dalot – Tonali, Kesi – Kastiljeho, Brahim Diaz, Hauge – Ibrahimović.

SERIJA A - 18. KOLO

Petak

Lacio - Roma 3:0 (2:0)

/Imobile 14, Alberto 23, 67/

Subota

Bolonja - Verona 1:0 (1:0)

/Orsolini 19pen/

Torino - Specija 0:0

Sampdorija - Udineze 2:1 (0:0)

/Kandreva 67pen, Toregrosa 81 - De Paul 55/

Nedelja

Napoli - Fjorentina 6:0 (4:0)

/Insinje 5, 72 penal, Deme 36, Lozano 38, Zjelinski 45, Politano 89/

Krotone - Benevento 4:1 (2:0)

/Glika 4 autogol, Simi 29, 54, Vulić 64 - Falke 83/

Sasuolo - Parma 1:1 (0:1)

/Đuričić 90+4 - Kucka 37/

Atalanta - Đenova 0:0

Inter - Juventus 2:0 (1:0)

/Vidal 12, Barela 52/

Ponedeljak

20.45: (5,10) Kaljari (3,70) Milan (1,70)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Željko PANTELIĆ


Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara