Fudbaleri Fjorentine (©Reuters)
Fudbaleri Fjorentine (©Reuters)

Ponedeljak u Seriji A: Veče istine za Fjorentinu i Sasuolo

Vreme čitanja: 5min | pon. 02.10.23. | 15:14

Preostalo je da se odigra još tri meča 7. kola italijanskog šampionata

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Fjorentina ima večeras priliku da se zakači za Napoli i Juventus, odnosno za mesta koja vode u Ligu šampiona i tako istakne i svoju kandidaturu u borbi za za četvrto mesto. Sasuolo je na proveri koju često nije prolazio: posle velikih pobeda protiv gromada Serije A, padao je protiv tzv. malih. U Torinu se igra mali srpski derbi, Milinković, Ilić i Radonjić protiv Lazovića.

Izabrane vesti

20.45: (1,52) Fjorentina (4,00) Kaljari (7,00)

Toskanski klub ima veliku prilliku da se pridruži Napoliju i Juventusu u visokom društvu Serije A večeras. Nije reč o banalnoj pobedi već o konnkretnoj kandidaturi za mesta koja vode u Ligu šampiona i kvalitativnom skoku koji predsednik kluba Roko Komiso očekuje od svog trenera i igrača. Kaljari se nalazi u veoma teškoj situaciji, samo dva boda posle šest kola i tek dva postignuta gola.

Fjorentine nije izgubila od Kaljarija na poslednjih pet susreta. Štaviše, na njima je primila samo jedan gol, ali su se i dva okršaja završila bez pogodaka. Takođe, Ljubičasti su na prethodnih pet odmeravanja snaga na Frankiju zabeležili četiri pobede i jedan remi.

Niko u Ligama petice nije postigao toliko golova glavom kao Fjorentina, čak osam. Niko Gonzales je u ovoj kalendarskoj godini čak pet puta zatresao mrežu glavom i ako to nije bila njegova specijalnost. Samo su Osimen i Žiru više puta zatresli protivničku mrežu glavom od Gonzalesa.

-------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------

Kaljari je uz Udineze i Salernitanu tim koji još uvek nije ostavio slast pobede u prvenstvu. Problem tima Klaudija Ranijerija su golovi. Postigli su samo dva pogotka na šest utakmica, oba sa potpisom Luvumbe. Kuriozitet je da će večerašnji duel biti i neka vrsta angolanskog derbija budući da je i centarfor Fjorentine Enzola iz Angole.

Tim Vinčenca Italijana nema problema sa postizanjem golova, dva po meču u proseku, ali ima sa primljenim golovima, čak 10, više od 1,5 po utakmici. To je jedan od razloga zašto je Italijano vratio Teračana na gol.

Oko sastava domaćem tima postoji jedna nepoznanica: u špicu su kandidati da igraju od prvog minuta Enzola i Beltran sa bivšim igračem Specije u prednosti. Na drugoj strani Boris Radunović će biti na golu i pored partije za zaborav protiv Milana pre par dana. Naš golman je zaradio dosta kredita u prethodnoj sezoni tako da ne riskira još uvek mesto startera. Luvumbo, i pored toga što je jedini upisao svoje ime u listu strelaca u ovom prvenstvu mogao bi da počne meč na klupi i da dobije šansu u drugom poluvremenu.

FJORENTINA (4-2-3-1:) Teračano - Kjaode, Milenković, Ranijeri, Parizi - Artur, Mandragora - Gonzales, Bonaventura, Brekalo - Enzola

KALJARI (4-4-2): Radunović - Zapa, Hacidiakos, Dosena, Ober - Nandez, Makumbu, Suelemana, Auđelo - Petanja, Oristano

18.30: (1,95) Torino (3,35) Verona (4,20)

Torino je u mečevima sa rimskim klubovima osvojio samo bod i budući da sledećeg vikenda igra derbi sa Juventusom večeras ima imperativ pobede protiv Verone. U poslednje vreme mečevi između dva tima se završavaju nerešeno, pogotovo kada se igraju u prvoj italijanskoj prestonici: šest remija i po jedna pobeda za svakog u poslednjih osam susreta.

Verona je posle odličnog starta u avgustu, dve pobede, u septembru osvojila samo jedan bod i što je još alarmantnije postigla samo jedan gol. Niko u Seriji A nije imao tako mršav učinak u septembru, čak ni poslednji Kaljari.

Fudbaleri Torina (©Reuters)Fudbaleri Torina (©Reuters)

Torino će biti oslabljen večeras jer neće biti kapitena i najboljeg igrača u odbrani Bonđorna, a od ranije nedostaju zbog povreda Žiži, Popa, Zima i Vojvoda.

Na terenu bi trebalo da vidimo sve naše reprezentativce od prvog minuta na obe strane. Ilić i Radonjić su bili delimično pošteđeni protiv Lacija dok je Lazović posle oporavka od povrede ponovo starter, između ostalog i zato što je Doig povređen.

TORINO (3-4-2-1): Milinković - Šurs, Sazonov, Rodrigez - Belanova, Riči, Ilić, Lazaro - Vlašić, Radonjić - Zapata (Sanabrija)

VERONA (3-4-2-1): Montipo - Manjani, Davidovič, Kopola - Teračano, Ongla, Folorunšo, Lazović - Engonge, Duda, Bonacoli

18.30: (2,20) Sasuolo (3,50) Monca (3,20)

U Ređo Emiliji bi trebalo da vidimo spektakularnu utakmicu ako je suditi po fudbalskoj filozofiji dvojice trenera, Dionizija i Paladina, dva stručnjaka kojima se proriču veliki timovi već u sledećoj sezoni.

Večerašnji duel će biti i sudar dva italijanska igrača Domenika Berardija i Andree Kolpanija. Naime, Kolpanija porede sa Berardijem, osim po virtuoznosti, zbog odluke da ostane u Monci i pored ponuda koje je imao u prethodna dva prelazna roka .

Sasuolo je bledi start u Seriji A obojio trijumfalnim bojama u poslednjih sedam dana sa pobedama nad Juventusom i Interom pokazavši još jednom da su veoma nepredvidiv tim. Takva karakteristika se pripisuje Sasuolu zbog toga što igraju bez ikakvog pritiska, kako okoline i medija tako i na stadionu, budući da imaju malobrojnu i vrlo mlaku “tifozeriju”.

Ne računajući igrače koji su već duže na listi povređenih, i Sasuolo i Monca imaju na raspolaganju sve fudbalere. Biće interesantno videti i da li će Paladino dati šansu već večeras Papuu Gomezu da debituje u dresu tima iz Briancole.

SASUOLO (4-2-3-1): Kranjo - Toljan, Erlić, Ferari, Vinja - Boloka, Enrike - Berardi, Bajrami, Lorijente - Pinamonti

MONCA (3-4-2-1): Di Gregorio - Ico, Mari, Kaldirola - Čurija, Pesina, Galjardini, Kirjakopulos - Mota Karvaljo, Kolpani - Kolombo.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

SERIJA A – 7. KOLO

Subota

Leče - Napoli 0:4 (0:1)

/Estigard 16, Osimen 51, Gaetano 88, Politano pen 90+4/

Milan - Lacio 2:0 (0:0)

/Pulišić 60, Okafor 89/

Salernitana - Inter 0:4 (0:0)

/Martinez 62, 77, 85pen, 89/

Nedelja

Bolonja - Empoli 3:0 (1:0)

/Orsolini 21, 66, 90+3/

Udineze - Đenova 2:2 (1:2)

/Luka 23, Maturo 90+1 ag - Gudmundson 14, 41/

Atalanta - Juventus 0:0

Roma - Frozinone 2:0 (2:0)

/Lukaku 22, Pelegrini 83/

Ponedeljak

18.30: (2,20) Sasuolo (3,50) Monca (3,20)

18.30: (1,95) Torino (3,35) Verona (4,20)

20.45: (1,52) Fjorentina (4,00) Kaljari (7,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AFjorentinasasuolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara