Ponovo haos u Engleskoj zbog VAR-a: Frustrirajuće, gledaju ofsajd - ne vide penal; ovo uništava fudbal (FOTO+VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.12.20. | 10:16

Aston Vila oštećena u Londonu i pored petominutnog gledanja snimka...

Ponovo drama zbog VAR-a u Engleskoj i ponovo salva kritika na račun video tehnologije. Čini se - opravdano. U sudijskoj nadoknadi na sinoćnjem duelu Vest Hema i Aston Vile gosti su pogotkom Olija Votkinsa došli do izjednačenja, međutim arbitri iz VAR sobe singalizirali su glavnom sudiji da nešto nije u redu. Posle petominutnog pregleda snimka i onog odvratnog izvlačenja linija ustanovljeno je da je Votkinsovo rame za koji milimetar bilo u nedozvoljenoj poziciji.

U redu, možda i jeste, ali šta je sa penalom? - pitao se ljutito posle utakmice trener Vile Din Smit. Naime, u toj situaciji kad je ulovljen u navodnom ofsajdu, Oli Votkin bio je obgrljen rukama Anđela Ogbone. I gosti su, utisak je, s pravom ljuti. Jer kako je moguće da su u VAR sobi tako kompleksnu situaciju gledali smo iz vizure nedozvoljene pozcije?

Izabrane vesti

"Ovo nije ofsajd, ovo je čist penal", kazao je u programu Skaj sporta Džejmi Karager i pokrenuo lavinu komentara. "Mislim da VAR pravi problem sudijama, on i toliko postaju opsednuti jednim detaljem da ne vide širu sliku. Gledaju ofsajd, ne vide penal. Frustrirajuće je što na ovakav način gubimo golove".


Din Smit se u potpunosti složio sa Karagerom...

"Kad je ofsajd - ofsajd je, nemam problem s tim, ali u ovom slučaju dosuđen je ofsajd zbog nedozvoljene pozicije dela tela kojim se ne može postići gol. Plus, imamo faul. Ako nije gol, onda je penal. Pogrešili su, proveli su toliko vremena gledajući snimak, a ne vide prekršaj. Ovo zaista frustrira, razočaran sam rezultatom, naravno... Bili smo bolji".

Džek Griliš samo je ponovio svoj stav odranije:

"Govorio sam više puta o VAR-u... Ali ovo sada postaje neprijatno. VAR uništava fudbal".



tagovi

VAR tehnologijaDžek Griliš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara