Antoan Grizman (©Reuters)
Antoan Grizman (©Reuters)

Ponovo pleše Simeoneova talija

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 12:21

Grizman demolirao Kadiz i pomogao Atletiku da pretekne najvećeg rivala

Izgledalo je beznadežno na početku sezone za Čola Simeonea i njegov Atletiko Madrid. Po ko zna koji put izgledalo je da se era trofejnog Argentinca u Madridu završava. A onda je na scenu stupio Antoan Grizman i po ko zna koji put spasio mentora.

Na krilima Francuza Jorgandžije su u poslednjih deset utakmica zabeležili devet pobeda uz samo jedan poraz od lidera Barselone.

Izabrane vesti

I sinoć još jedna sjajna partija Madriđana i lagana pobeda uz dve masjtorije raspoloženog Francuza. Prvo je u drugom minutu na lepu povratnu Janika Fereire Karaska pogodio dalji ugao iz vrlo teške pozicije, zatim odigrao dupli pas sa Tomom Lemarom i otvorio stopalo za jasnu naznaku onoga što čeka Kadiz.

Atletiko je ponovo ispred Reala.

A Grizman je ponovo miljenik crveno-belog dela Madrida.

Kada se odbegli sin vratio u Madrid očekivanja su bila velika, međutim on ih u prvoj sezoni nije ispunio. Samo tri gola i četiri asistencije prošle sezone bila su dovoljna da mnogi navijači posumjaju u Francuza i da je njegovo vreme prošlo. Da li je Barselona znala nešto što mi ne znamo, zapitali su se sigurno u Atletiku.

Ove sezone je ipak usledio preporod. Pogotovo posle Svetskog prvenstva na kojem je bio jedan od boljih u reprezentaciji Francuske. Na poslednjih 19 utakmica u La ligi Grizman je postigao osam golova i zabeležio devet asistencija. U ligama petice samo je Erling Haland uspešniji sa 17 golova i četiri asistencije.

Ali Haland je klasičan špic i čovek koji u Mančester Sitiju ima dobro podmazanu mašineriju Pepa Gvardiole. Grizman nije najistureniji igrač Atletika već gotovo uvek igra iza napadača. I uživa u tome. I on i ceo tim. Nakon Mundijala 14 pobeda uz dva poraza i tri nerešena rezultata.

Nisu samo rezultati ono što raduje sve navijače Atletika. Igra se lepršavo na Vanda Metropolitanu, nije to više ista ona klasična dosadna igra koja je mnoge navijače znala da otera na spavanje.

Pod dirigentskom palicom Antoana Grizmana igra se na gol više. Često ga možete videti kako poput sprintera stiže da spasi gol i uklizava, zatim na drugoj strani majstorski upošljava saigrača ili sam pogađa. Sa 32 godine ovakva posvećenost inspiriše.

Španski mediji već spekulišu da bi nagrada za igrača sezone u la Ligi bila slatki šlag na torti ljubavne priče Atletika i Grizmana. A malo je igrača koji su ove sezone na Pirinejima pokazali više od Antoana.

Piše: Nemanja NIKOLIĆ


tagovi

Antoan GrizmanAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara