©MN Press
©MN Press

Ponuda od 1.000.000 evra za Makarića! Novopečeni član Serije A krenuo po najboljeg strelca Superlige

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.05.21. | 17:37

Veliko interesovanje za golgetera Surduličana

Juče su obezbedili promociju u Seriju A, a već danas kreću u proces jačanja ekipe za daleko teža iskušenja u narednoj sezoni. Kako piše Tutosport u svom današnjem izdanju, Salernitana Radniku iz Surdulice nudi 1.000.000 evra za najboljeg napadača Superlige Milana Makarića.

Pregovore sa Surduličanima vodi sportski direktor Anđelo Fabijani, koji pored Makarića u klubu želi da vidi i vezistu Askolija, Mikelea Kaviona, kojem krajem juna ističe ugovor u sadašnjem klubu. Salernitana će uskoro dobiti nove gazde, s obzirom da se nalazi u vlasništvu prvog čoveka Lacija Klaudija Lotita, koji je dobio rok od mesec dana za prodaju, ali će Fabijani očigledno biti zadužen za kompletan prelazni rok.

Izabrane vesti

Makarić je ove sezone ukupno postigao 27 golova u svim takmičenjima na 39 mečeva, od čega 25 u Superligi, a njegove partije nisu promakle brojnim evropskim skautima. Juče se govorilo o interesovanju Olimpijakosa, a danas se zvanično u trku upustila i Salernitana.

Klub sa Areki stadiona ove sezone je u drugoligaškom rangu zauzeo drugo mesto, iza Empolija, dok je iza sebe ostavio odlične i ambiciozne timove kao što su Monca, Leće, Breša i Kjevo. Ipak, Salernitana je ove sezone ozbiljno kuburila sa ofanzivom, postigla je samo 46 golova, što je tek 1,2 u proseku po meču, a najbolji strelac ekipe bio je Đenaro Tuto sa 13 golova u Seriji B. Ipak, Tuto nije klasična devetka, pa je očigledno procenjeno da je ekipi Fabricija Kastorija neophodan špic Makarićevog profila.

U ovom trenutku na mestu klasičnog špica nalazi se gorostasni Milan Đurić, ali je on postigao tek pet golova na 35 utakmica u drugoligaškom rangu italijanskog fudbala.


tagovi

Milan MakarićSalernitana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara