Toni Popović (©AFP)
Toni Popović (©AFP)

Popović ima recept za šampione: Navijači, uterajte im strah u kosti!

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.04.22. | 09:06

Trener Melburn Viktorija veruje da bi vruća atmosfera na tribinama mogla da doprinese prvoj pobedi protiv gradskog rivala Sitija posle skoro 28 eseci. Prvak A-lige je u sjajnoj formi i već 11 utakmica ne zna za poraz.

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Treći put ove sezone snage će ove subote (11.45) odmeriti gradski rivali Melburn Viktori i Melburn Siti. Derbi zatiče obe ekipe u seriji dobrih rezultata, što se posebno odnosi na šampiona A-lige, koji je neporažen već 11 utakmica zaredom, a na poslednja dva meča zabeležio je ubedljive pobede pod 6:0 protiv Velingtona i 4:0 u reprizi prošlogodišnjeg finala protiv Sidneja.

Izabrane vesti

Otkako je eliminisan u kvalifikacijama za Azijsku Ligu šampiona, konsolidovao se i Sitijev gradski rival. Melburn Viktori je neporažen na poslednjih osam utakmica, a naročito su vredne dve pobede na gostovanjima, protiv Adelajda i Perta, u kojima ekipa trenera Tonija Popovića nije primila ni gol (oba meča završena 0:1).

Popović koji je nesumnjivo preporodio ekipu Viktorija posle dve očajne sezone očigledno veruje da baš njegov tim može da bude taj koji će zaustaviti Siti u strašnoj seriji. Kako bi u toj nameri uspeli, Popović je posegao za načinom koji se u Australiji baš i ne viđa. Naime, trener Viktorija je pozvao navijače da bukom sa tribina „uteraju strah u kosti“ ljutom rivalu.

Ovo je prva utakmica ove sezone protiv Sitija koju igramo kod kuće i radujemo se što ćemo videti veliki broj naših navijača na utakmici. Oni će nam pomoći da ostvarimo cilj, a to su tri boda. Želim da buka naših navijača stvori zastrašujuću atmosferu za Melburn Siti i da bude prednost za nas. Osećam da je ovo dan kada uz podršku sa tribina možemo da ih pobedimo“, poručio je Popović.

11.45: (3,00) Melburn Viktori (3,30) Melburn Siti (2,25)

Rivali iz Melburna su se sastajali dvaput ove sezone i oba puta je bilo nerešeno – 2:2, 1:1. Poražavajući podatak za Viktori je da nisu slavili protiv Sitija još od decembra 2019. godine (2:1). Od tada, tri pobede aktuelnog prvaka i tri remija, ali ono što naročito peče sve u Viktoriju su dva duela iz prošle sezone, kada im je Siti držao časove fudbala i zabeležio pobede od 6:0 i 7:0.

Ipak, bio je to neki drugi Viktori. Ovaj današnji sa Tonijem Popovićem igra neuporedivo bolje, a ima i igrače kao što su Frančesko Marđota, Marko Rohas i Nikolas D’Agostino, koji su svi sposobni da preuzmu odgovornost i da sami reše meč. Dobra vest za Viktori je i što se posle odrađene suspenzije u tim vraća oslonac odbrane Roderik Miranda.

S druge strane, Siti je pregazio Sidnej prošle srede i spreman je da udari još jednu recku u ovogodišnjem šampionatu. Trener Patrik Kisnorbo ima na raspolaganju najjači tim, na čelu sa reprezentativcima Australije Džejmijem Meklarenom, Metjuom Lekijem i Markom Tilijom, koji zajedno sa veteranom Endjuom Nabutom predstavljaju najubojitiji napad u A-ligi. Njih četvorica su postigla ukupno 32 gola u dosadašnje 23 utakmice Sitija.

11.45: (2,70) Sentral Kous Mariners (3,25) Sidnej (2,50)

Da je neko fudbalerima Sidneja pre početka sezone rekao da će prolaziti kroz ovako težak period i da će se grčevito boriti za plasman u plej-of A-lige, sigurno bi mu se nasmejali u lice. Međutim, kako se ligaški deo prvenstva bliži kraju, otrežnjenje za petostruke prvake držabve je sve bolnije i bolnije.

Posle debakla u Melburnu Sidnej je pao „ispod crte“ i biće mu potrebna hirurška hladnokrvnbost u poslednja četiri meča, kako bi uspeo da nadoknadi zaostatak i ponovo se uključi u borbu za titulu. Prvi u nizu takvih duela igraju ove subote u Gosfordu, gradu koji se nalazi sedamdesetak kilometara severno od Sidneja. Tamo ih čekaju Marinersi koji su ove sezone tukli već dva puta, i to jednom u polufinalu Kupa Australije (1:0), a drugi put u prvenstvu (2:0), upravo na stadionu na Centralnoj obali. Sidnej se radovao samo jednom protiv Marinersa i to posle preokreta u završnici meča, kada su od 1:2 stigli do 3:2.

Trener Sidneja Stiv Korika je u komšiluk poveo sve raspoložive snage, uključujući i napadače Adama Le Fondra i Kostu Barbarusesa, koji su protiv Melburn Sitija zadobili lakše povrede i nisu trenirali proteklih dana. Korika je duel sa Marinersima, kao i meč sa Adlejadom narednog utorka označio kao „biti ili ne biti“ za spas sezone.

Nasuprot njima, Marinersi su iz debele senke uspeli da se probiju blizu zone plej-ofa i sada dišu za vratom upravo ekipi Sidneja, od koje imaju dva boda manje, ali su i čak tri utakmice u zaostatku. Logično, ekipa sa Central Kousta baš tu vidi svoju šansu da ukoliko pobedi danas može iz trke da izbaci jednog direktnog konkurenta.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ

AUSTRALIJA 1 – 11. KOLO

Subota

Vestern Junajted – Velington Feniks 1:4 (0:3)

/Lustika 54 – Vuton 29, Sotirio 32, 63, Sandoval 45+2pen/

Vestern Sidnej Vonderers – Brizbejn U TOKU

11.45: (2,70) Sentral Kous Mariners (3,25) Sidnej (2,50)

11.45: (3,00) Melburn Viktori (3,30) Melburn Siti (2,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Australija 1Melburn ViktoriMelburn SitiSidnej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara