Juri Alberto (twitterⒸzenit_spb)
Juri Alberto (twitterⒸzenit_spb)

Porasla brazilska kolonija u Sankt Peterburgu: Zenit za 20.000.000 upecao supertalentovanu zamenu za Azmuna

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 16:08

Doskorašnji ofanzivac Internasionala Juri Alberto postao peti Brazilac koji trenutno igra u ruskom klubu

Zenit se oprostio od Sardara Azmuna, ispratio Iranskog Mesija u Bajer Leverkuzen za simboličnih 4.000.000 šest meseci pre isteka ugovora , ali u istom danu promovisao njegovu zamenu - Juri Alberto je novi napadač velikana iz Sankt Peterburga i deveti Brazilac u istoriji kluba. Momak kojeg je britanska verzija čuvenog portala FourFourTwo uvrstila među 22 najtalentovanija fudbalera sveta do 22 godine stavio je autogram na ugovor koji važi do 30. juna 2027. godine.

Talentovani napadač koji ima samo 20 godina stigao je iz Internasionala za 20.000.000 evra. To je informacija Transfermarkta, mada je brazilski Globo esporte sinoć pisao da je Zenit povećao ponudu na 25.000.000. Ukoliko se ispostavi da je Globov podatak tačan, Albertov transfer je peti najveći u istoriji Nebeskoplavih posle Malkoma, Hulka, Aksela Vitsela (sva trojica po 40.000.000) i Danija koji je 2008. godine plaćen 30.000.000.

Izabrane vesti

Možda je stigao iz Internasionala, ali činjenica da je dete Santosa ponovo pokazuje koliko je klub iz države Sao Paulo sposoban da izbrusi napadače. Iz Santosove fudbalske akademije lansirani su igrači poput Robinja, Nejmara, Gabrijela Barbose Gabigola, Realovog Rodriga, pa i Kajo Žorž koji ne uspeva da se nametne u Juventusu.

U golili Brazilaca koji su poslednjih deset godina igrali za Zenit, Albertu će najteže biti da uskoči u cipele Hulka, koji je na 148 mečeva za Zenit postigao 76 i namestio 60 golova. Dolazi u sredinu u koju b i trebalo lako da se uklopi budući da je već na okupu brazilska kolonija u sastavu Malkom, Klaudinjo, Daglas Santos i Vendel.

Momak koji je na 85 nastupa za Internasional postigao 30 golova i upisao pet asistencija će u drugom delu sezone igrati u tandemu ili biti zamena za Artjoma Dzjubu za kojeg se pre nešto više od mesec dana pričalo da bi mogao u Rubin. Sergej Semak je u prvoj polovini sezone često menjao formaciju, pa čas igrao sa dvojicom, čas sa jednim fudbalerom u špicu.

Dug je put pred Albertom dao približnih brojki koje su krasile najefikasnijeg Brazilca u klupskoj istoriji Hulka, a ogroman izazov će mu predstavljati i da bude bar-a-bar sa čovekom čiju je prazninu došao da popuni. Ipak je Azmun postigao 62 i namestio 23 gola na 104 nastupa za Zenit.


tagovi

Juri AlbertoZenit Sankt PeterburgZenitSardar AzmunSardar Azmun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara