Plato ispred Old trafroda (Reeuters)
Plato ispred Old trafroda (Reeuters)

Porodica Glejzer traži pet milijardi funti za Mančester junajted, a navijači gazdu koji nije cicija

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.11.22. | 16:10

Akcije kluba sa Old Trafrda preko noći skočile za čak 17 dosto

Porodica Glejzer je odlučila je da se posle više od jedne i po decenije povuče iz Mančester junajteda. Naravno, ne za džabe, već za ogroman novac koji će joj uplatiti budući vlasnik kluba sa Old Traforda.

Kao potencijalni kupci pominju se engleski milijarder Ser Džim Retklif koji je još avgustu izrazio interesovanje da preuzme Crvene đavole, zatim član Crvenih vitezova (grupe bogatih navijača koja je pre 12 godina pokušala da postane vlasnik) Baron Terens Džejs O'Nil, pa nekoliko neimonovanih bogataša sa Bliskog istoka, kao i državni fond Dubaija.

Izabrane vesti

Još je rano da se priča ko će dobiti tu trku u kojoj će izgleda biti važna i podrška simpatizera kluba okupljenih u "Trust navijača Mančester junajteda" (MUST) koji je izdao saopštenje za javnost.

"Sinoćna objava Mančester junajteda da je klub na prodaju potvrdila je informaciju koju smo slušali poslednjih dana. Tokom poslednjih 17 godina navijači Mančester junajteda bili su užasnuti ponašanjem vlasnika u klubu. U tom periodu smo bili svedoci igračkog pada Junajteda i oronulosti našeg stadiona. Donedavno je izostao bilo kakav dijalog sa navijačkim grupama. Iako smo dugo pozivali na promene, ovo mora da bude promena u pravom smeru. U ovom trenutku našem klubu su potrebne nove investicije više nego ikada. A to zahteva nove vlasnike. Svaki budući vlasnik ili investitor mora da bude posvećen kulturi, duhu i najboljoj tradiciji kluba. Moraju da budu spremni da investiraju da bi Junajtedu vratili nekadašnju slavu, a ta investicija mora da bude pravi novi novac potrošen na igrače i stadion", navodi se u saopštenju navijača.

Inače, pošto je objavljeno da će klub da ide na prodaju, akcije Junajteda skočile su za čak 17 odsto, pa je prema nekim procenama porodica Glejzer koja je kupila klub za 780.000.000 funti spremna da sasluša ponude u visine od čak 5.000.000.000, dok Forbs nedavno procenio Crvene đavole na 3.900.000.000, što ih čini trećim najvrednijim fudbalskim klubom, iza španskih velikana Reala i Barselone.


tagovi

Mančester JunajtedPremijer ligaGlejzer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara