Fudbaleri Dunajske Strede (©Shutterstock)
Fudbaleri Dunajske Strede (©Shutterstock)

Poroznost Stredine odbrane Partizan mora da iskoristi, ali kontranapada mora da se pazi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.07.21. | 19:50

DAC ostvario drugu pobedu na pripremama, ali je mađarski Vašaš pokazao crno-belima put do trećeg kola

Nema razloga Partizan da strahuje, ali mora biti na oprezu protiv Dunajske Strede u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. Moraju crno-beli otvoriti četvoro očiju i sprečiti slovački tim da razvije kontre, jer odatle im preti najveća opasnost. Vašaš to nije uradio, i surovo je kažnjen – 2:1 (0:0).

Posle svega viđenog od Dunajske Strede tokom pripremnog perioda, jasno je da Parni valjak nije dobio rivala koji je bauk. I te kako Dunajska Streda ima mane, naročito kada se govori o defanzivcima. Porozna je odbrana Dunajske Strede, nijednom Partizanov rival nije sačuvao mrežu u četiri prijateljske utakmice. Salcburg, Ferencvaroš, Haladas i za kraj Vašaš kažnjavali su propuste i rasejanst odbrambenih igrača.

Izabrane vesti

Ne viđa se često, ali su se Dunajska Streda i Vašaš opredelili za test izdržljivosti. Umesto standardnih 90 minuta, slovački i mađarski tim su produžili termin. Zaigrali su na duge pruge, kako bi treneri stekli bolji uvid u mogućnosti rezervista, ali i proverili manjkavosti kada je reč o fizičkoj spremi. Trajao je meč više od 120 minuta (igralo se dva puta po 60), a fudbalerima Dunajske Strede nije ponestao dah u završnici.


Limitiran je DAC, ali će imati pluća da se uhvati u koštac sa Partizanom. Protiv Salcburga je odolevao jače od jednog časa igre, to mu je ujedno bila i najozbiljnija provera, a u duelu sa Vašašom su crno-beli mogli da uoče šta nikako ne smeju da dozvole rivalu – razvijanje kontranapada i ostavljanje brisanog prostora.

Podvući će Aleksandar Stanojević svojim izabranicima crvenim markerom to. Postavljanje odbrane visoko moglo bi skupo da košta crno-bele, jer su one najveći adut Dunajske Strede. U prvi plan kod oba gola izbio je Dominik Veselovski. Suvišno je govoriti da su oba pala posle munjevite tranzicije slovačkog tima.

Imala je Dunajska Streda i sreće kod prvog gola. Kontranapad ne bi uspeo da Nikolesku nije bio na pravom mestu u pravo vreme. Ukrotio je golman Vašaša udarac Veselovskog, ali samo privremeno. Natrčao je rumunski ofanzivac na loptu i ćušnuo je u mrežu.

Koliko je Dunajska Streda ubojita u tranziciji, toliko joj odbrana štuca u istim takvim situacijama. Spavali su defanzivci slovačkog tima kada je lopta iz dubine presekla odbranu na dva dela, a rezervista Hinora rutinski matirao golmana DAC-a. Sve je išlo ka prvom remiju Dunajske Strede na pripremama, ali se Vašaš prerano opustio. Kao da ništa nije naučio. Postigla je Dunajska Streda gol u 119. minutu, nalikovao je onom prvom, a Veselovskom je pošlo za nogom ono što nije u početkom drugog poluvremena – da spakuje loptu u mrežu i pretoči kontranapad u gol.

DUNAJSKA STREDA – VAŠAŠ 2:1 (0:0)

/Nikolesku 66, Veselovski – Hinora 78/

DAC: Jedlička – Vera, Beskorovajnji, Kuzlijak, Mali - Šafer, Nebila, Balić – Mamu, Taivo, Divković

VAŠAŠ: Jova – Sivački, Silađi, Otigba, Silije – Bereč, Patkai, Makvart – Pekar, Rado - Balajti

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Petak

Dunajska Streda - Vašaš 2:1 (0:0)

/Nikolesku 66, Veselovski 119 - Hinora 78/


tagovi

Dunajska StredaVašašPrijateljske utakmice

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara