Seržo Konseisao (©Reuters)
Seržo Konseisao (©Reuters)

Porto bez šestorice reprezentativaca kreće po trofej u Liga kupu Portugalije

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.11.22. | 14:01

Prvi rival Zmajeva u A grupi biće drugoligaš Mafra, sa kojom će se sastati ovog petka od 21.45 časova

U neobičnoj situaciji su se našli fudbaleri Porta, aktuelnog šampiona Portugalije. U sred Mundijala u Kataru Zmajevi će igrati takmičarske mečeve, pošto će ovog petka od 21.45 časova započeti svoje učešće u Liga kupu Portugalije. Rival na Dragau će im biti Mafra.

U pitanju je drugi susret 1. kola A grupe, u kojoj su već Vizela i Čaves podelili bodove odigravši 2:2. Kako će samo prvoplasirani tim iz svake od osam grupa da se plasira u četvrtfinale, a izabranici Serža Konseisaa imaju obavezu prema navijačima da idu na svaki trofej koji može da se osvoji, Porto mora da ide na pobedu večeras.

Izabrane vesti

Problem je samo što Konseisao, za razliku od kolege sa klupe Mafre, ne može da računa na svoje najbolje igrače. Naravno, zbog Svetskog prvenstva.

Sa svojim reprezentacijama u Kataru su šestorica Portovih prvotimaca, među kojima je i Marko Grujić. Pored veziste Srbije, koji je sa klupe gledao u četvrtak poraz od Brazila (2:0), Porto na svetskoj smotri predstavljaju još Diogo Kosta, Pepe, Otavio, Eustakio i Mehdi Taremi.

21.45: (1,12) Porto (8,00) Mafra (16,0)

Osim njih, zbog povreda, protiv Mafre neće igrati ni Fransisko Meišedo, Zaidu, Gabrijel Veron i Evanilson. Moraće Konseisao da izvuče neke nove adute iz rukava, ako želi da opravda ulogu favorita koju mu veličina kluba nameće.

Mafra je samo prosečan drugoligaš. U svom rangu je posle 13 kola tek 12. na tabeli, sa 16 bodova. Daleko je od bilo kakvih kalkulacija za promociju u Primeiru.

Interesantno, ovo će da bude drugi susret Porta i Mafre ove sezone, i to posle samo 18 dana. Sastali su se oni neposredno pre početka Mundijala u Kupu Portugalije, važnijem od dva kup takmičenja, a tada su Zmajevi lako došli do pobede i plasmana u osminu finala. Slavili su sa 3:0, golovima Markana, Eustakija i Galena, a zanimljivo je što je na tom meču Konseisao dobio crveni karton pri vođstvu sa 2:0 pošto je prigovorio sudiji, nezadovoljan jednom odlukom.

Naredni meč u Liga kupu Porto će odigrati 8. decembra protiv Čavesa, dok će se Mafra sastati sa Vizelom tri dana ranije.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

LIGA KUP PORTUGALIJE – 1. KOLO

Petak

21.45: (1,12) Porto (8,00) Mafra (16,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kup PortugalaPortoSeržo Konseisao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara