Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Porto i Sporting u pohodu na polufinale Kupa

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.02.24. | 09:53

Santa Klara i Leirija autsajderi u četvrtfinalu

Zmajevi i Lavovi kreću u pohod na plasman u završnicu Kupa. Porto i Sporting će pokušati da rezervišu svoje mesto u polufinalu ovogodišnjeg Kupa Portugalije, kada se u utorak sukobe sa drugoligašima Santa Klarom, odnosno Leirijom.

Porto putuje na Azorska ostrva na megdan Santa Klari, koja je neporažena u pet uzastopnih mečeva. Tim

Izabrane vesti

Serža Konseisaa je u poslednjem kolu pobedila Estoril u gostima sa 4:0 pre mesec dana. Het-trik Evanilsona bio je odlučujuć, posle čega je Venderson Galeno zadao konačan udarac rivalu.

Od tada, Zmajevi su pobedili u tri od četiri prvenstvene utakmice i zauzimaju treće mesto na tabeli Primeire, sa četiri boda zaostatka za Sportingom i još dva daleko od vodeće Benfike. Sledeći izazov za Porto, koje za duel računa na srpskog reprezentativca Marka Grujića, tim je koji je doživeo samo jedan poraz u poslednja 24 duela u svim takmičenjima.

17.00: (8,50) Santa Klara (4,70) Porto (1,38)

Santa Klari su bili potrebni penali da bi prošla Nasional u Kupu 11. januara, posle pat pozicije 1:1 u regularnom vremenu. Sve u svemu, tim iz Ponta Delgade ima više nego uspešnu sezonu, pošto trenutno vodi u Segundi i na odličnom je putu da se ekspresno vrati u najjače društvo Portugalije.

21.45: (16,0) Leirija (7,50) Sporting (1,17)

U međuvremenu, posle demoliranja Kasa Pije rezultatom 8:0, tim iz Lisabona putuje na stadion Dr Magaljaes Pesoa da se suoči sa Leirijom u četvrtfinalu Kupa. Ovo će biti prvi susret između dve strane u više od jedne decenije, a ekipa

Rubena Amorima ostvarila je tesnu pobedu od 1:0 u poslednjem dvoboju u šampionatu aprila 2012.

Uniao de Leirija nije uspela da veže dve pobede Segundi prvi put od novembra meseca, jer je uspela da izvuče samo remi 1:1 sa Portom B kada su se ove ekipe sastale prošle subote. Tim Vaska Koste, koji je trenutno 13. na tabeli druge lige, sada je skrenuo pažnju na Kup, gde je uživao u odličnoj kampanji, izbacujući Pedrogao, Akademiko Vizeu, Malveiru i Maritimo da bi stigao u četvrtfinale.


Najteži izazov Leiriju očekuje u sredu protiv lisabonskim Lavova, koji su do ove faze stigli postigavši neverovatnih 15 golova i primivši samo jedan. Sporting je pohod započeo pobedivši Olivais e Moskavideu sa 3:1, četiri nedelje pre nego što je deklasirao Dumijens sa 8:0 u četvrtom kolu. Sporting je lako izbacio Tondelu u petom kolu savladavši je sa 4:0 zahvaljujući po dva gola

Viktora Đekereša i Pedra Gonsalvesa.

Otkako je 2019. u finalu pobedila Porto na penale, Amorimova ekipa nije uspela da prođe polufinale Kupa, a Sporting takođe želi do šampionskog pehara koji je poslednji put osvojio 2021. Nalazi se na drugom mestu na tabeli Primeire, dva boda daleko od Benfike, ali sa utakmicom manje.

KUP PORTUGALIJE - ČETVRTFINALE

Sreda

17.00: (8,50) Santa Klara (4,70) Porto (1,38)

21.45: (16,0) Leirija (7,50) Sporting (1,17)

Četvrtak

19.45: (1,80) Gimarais (3,50) Žil Visente (4,70)

21.45: (8,00) Vizela (5,00) Benfika (1,38)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup PortugalijePortoSporting LisabonSanta KlaraLeirijaUniao Leirija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara