Porto ima devet života: Sa dva gola u nadoknadi do maksimalnog učinka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.08.23. | 23:22

Rio Ave vodio od 52. minuta, ali nije izdržao do kraja…

Ne blista Porto od starta sezone, štaviše miljama je daleko od željene forme, ali i pored toga posle tri kola ima stopostotan učinak. Sve zbog toga što njegovi fudbaleri imaju čelične živce i ne predaju se nikada što su pokazali i večeras na gostovanju Rio Aveu gde su sa dva gola u nadoknadi stigli do treće uzastopne pobede – 2:1 (0:0).

Poput mačke je ekipa Serža Konseisaa, kao da ima devet života. Protiv Moreirensea na otvaranju Primeire do trijumfa je stigla posle preokreta, prošlog vikenda u okršaju sa Farenseom sva tri boda odnela u desetom minutu nadoknade, a večeras nije imala nijedan u rukama sve do ulaska u zaustavno vreme, ali je iz istog izašla sa čitavim plenom.

Izabrane vesti

Još jednom se gostovanje u Vila do Kondeu potvrdilo kao vrlo nezgodno za Porto. Tamo gde su prošle godine ubedljivo poraženi (3:1), a pre četiri remizirali sa istim rivalom, Zmajevi su se i ovog puta poprilično namučili. Sigurno bi sve bilo lakše za izabranike Serža Konseisaa da Mehdiju Taremiju zbog ofsajda nije poništen gol u ranoj fazi meča, međutim, pošto nije uspeo da "otvori" rivala na vreme, gostujući tim upao je u problem.

Da ih ponovo čeka neizvesna završnica, u Portu su shvatili početkom drugog poluvremena kada je Galeno skrivio jedanaesterac, a Kostinja ga pretvorio u vođstvo domaćeg tima (gol pogledajte OVDE). Ostatak meča Rio Ave je proveo braneći svoj gol i bio je vrlo blizu da zacrtano i ostvari. Ipak, strelac pogotka za domaći tim naseo je u 89. minutu na Galenov dribling i srušio ga na ivici šesnaesterca, a Brazilac je dva minuta kasnije preuzeo odgovornost i izjednačio (gol pogledajte OVDE).

Nepuna tri minuta kasnije potpuni preokret. Konseisao je naredio potpunu ofanzivu, pred protivnički gol stigli su i defanzivci Porta, a jedan od njih, Ivan Markano, odlično je ispratio akciju iz 94. minuta i našao se na pravom mestu da ubaci u mrežu loptu koju mu je kao na tacni poslužio rezervista Ivan Franko (gol pogledajte OVDE).

Porto posle tri runde ima devet bodova, koliko i Vitorija Gimarais i Sporting, dok je Rio Ave ostao na tri osvojena u prvom kolu protiv Šavesa.

PRIMEIRA - 3. KOLO

Petak

Estrela - Estoril 2:1 (0:0)

/Tavares 47, Leo Kordeiro - Markes 66/

Subota

Aroka - Portimonense 1:1 (0:1)

/Sila 84 - Varela 5/

Farense - Šaves 5:0 (4:0)

/Muskat 10, Klaudio Franko 17, Melumi 20, Isidoro 22, Mateus 49/

Žil Visente - Benfika 2:3 (0:1)

/Ture 74, Domingez 90+8 - Di Marija 19p, Silva 53, Musa 90+4/

Nedelja

Boavista - Kaza Pia 1:1 (0:1)

/Malhero 48 - Klejton 33/

Gimarais - Vizela 2:0 (0:0)

/Andre Silva 59, Mendeš 72/

Sporting - Famalikao 1:0 (0:0)

/Paulinjo 52/

Ponedeljak

Rio Ave - Porto 1:2 (0:0)

/Kostinja 52pen - Galeno 90+1pen, Markano 90+4/

Odloženo

Moreirense - Braga



tagovi

PortoPrimeiraRio AvePortugal 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara