(©Reuters)
(©Reuters)

Porto ima zicer na Madeiri, Maritimo bez najboljeg strelca

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.02.21. | 11:37

Zmajevi pamte poraz od Verde-rubrosa na Dragau

Nacrtao se Portu meč za izlazak iz krize. Poželjnijeg rivala od Maritima nije mogao da dobije, ali ne bi bilo iznenađenje da Zmajevi nastave po ustaljenom režimu poklanjanja bodova timovima koji se bore za opstanak. Od svih timova u Primeiri, Maritimo je u najlošijoj formi, drži poslednje mesto na tabeli i dolazi kao poručen (20.00).

Po svemu sudeći titula više neće stanovati na Dragau. Godinama se kreće na relaciji Lisabon – Porto, na kraju ove sezone će krenuti put Lisabona, a sve je izvesnije da će završiti u klupskim vitrinama Sportinga. Lavovi imaju sezonu iz snova. Svi se nadaju njihovom kiksu i dok ga očekuju, Benfika i Porto, prvi favoriti za šampionsku krunu pred početak sezone, ti su koji iz kola u kolo priređuju neprijatna iznenađenja.

Izabrane vesti

Vezao je Porto tri remija ničim izazvana i svojski se potrudio da lisabonski Sporting pogura ka naslovu prvaka. Ipak, i pored niza propusta, na Dragau se nadaju da ponovo mogu uhvatiti priključak za liderom. Za početak se Porto sa Madeire mora vratiti sa celim plenom, pa tek onda početi da razmišlja o derbiju sa Sportingom. Odlutaju li misli pre vremena izabranicima Serža Konseisaa na meč koji bi mogao da odluči pitanje šampiona, neće Zmajevima biti lako ni protiv Maritima, koji je pretrpeo poraze u prethodnih pet susreta.

Drži Maritimo tu poslednju poziciju na tabeli, ali je u Primeiri situacija takva da sa dva dobra rezultata može da skoči do sredine tabele. Nepregledna kolona timova bori se za opstanak, polovina lige strahuje od ispadanja u drugi rang i daleko je interesantnija ta bitka od one za šampionsku titulu. U slučaju novog proklizavanja, Zmajevi bi mogli da se okrenu ka Ligi šampiona gde dobro guraju i u sredu su nadigrali Juventus (2:1). Stara dama otišla je kući srećna uprkos porazu. Ostaje „samo“ da Zmajevi igre iz Lige šampiona prenesu na domaći šampionat, a tako nešto ove sezone ne uspeva „da se primi“ u ligaškim okvirima.

Rodrigo Pinjo, najbolji strelac Maritima, požalio se na bol u skočnom zglobu i njegov nastup je doveden u pitanje. Pinjo je na startu prvenstva postigao dva gola protiv Porta u pobedi Maritima na Dragau od 3:2. Veliki hendikep bi bio za ekipu sa Madeire izostanak najboljeg igrača. Serž Konseisao sa duge strane neće imati na raspolaganju Muhameda Mbajea i Ivana Markana.

"Sve utakmice u šampionatu su teške, posebno protiv timova kojima su bodovi neophodni. Znamo da je u prošlosti bilo teško savladati Maritimo na Madeiri i vratiti se sa bodovima. Moramo biti spremni na to Već smo na priličnoj udaljenosti od prvog mesta. Ovo je važan meč za nas i želimo tri boda. Utakmica protiv Juventusa je bila važna, ali bila je izolovana pobeda jer u Torinu postoji još jedna utakmica. Jasno je da je to bitan trijumf za ovaj tim“, rekao je Konseisao.

Meč 20. kola Primeire, Maritimo - Porto (20.00), možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMEIRA - 20. KOLO

Petak

Boavista - Moreirense 1:0 (0:0)

/Gomes 52/

Subota

Belenenses - Nasional2:1 (1:1)

/Ribeiro 28, Kardoso 69pen - Gore 42/

Žil Visente - Santa Klara 1:0 (0:0)

/Pedrinjo 90+3pen/

Sporting - Portimonense 2:0 (2:0)

/Fedal 27, Santos 31/

Nedelja

Fereira - Gimarais 2:1 (1:1)

/Žoao Pedro 33, Fereira 62 - Estupinan 23/

Rio Ave - Famalikao 0:1 (0:1)

/Ugarte 40/

Braga - Tondela 4:2 (3:0)

/Piazon 18, 50, Horta 40, Novais 42 - Ane 84, Žakite 90+4/

Farense - Benfika 0:0

Ponedeljak

20.00: (7,50) Maritimo (4,40) Porto (1,45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PortoMaritimoPortugal 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara