Mehdi Taremi (©Reuters)
Mehdi Taremi (©Reuters)

Portu izmakao najvažniji pehar, ali sezona može da bude krunisana sa tri trofeja

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 14:17

Kup Portugalije: Porto želi "tripletu", a rival u finalu je Braga danas (18.15) na Nacionalnom stadionu u Lisabonu

Posle šampionske trke u kojoj su oba tima ostala iza Benfike, finale Kupa Portugalije prilika je da Porto i Braga trofejem poprave sezonu i trijumfalno odu na odmor. Poslednji meč na Pirinejima pred letnju pauzu igra se danas (18.15) na Nacionalnom stadionu u Lisabonu.

Zmajevi uprkos seriji pobeda, nisu uspeli da pretekne lisabonski tim u foto-finišu trke, te poslednju utakmicu u sezoni dočekuje u odličnoj formi, ali sa gorkim ukusom u ustima. Porto ima 11 pobeda u nizu u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

S druge strane, Braga je znatno ranije posustala u šampionskoj borbi, ali je uprkos prosutim bodovima zadržala mesto ispred Sportinga i izborila plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

18.15: (4,80) Braga (3,60) Porto (1,85)

Martovski susret u prvenstvu završen bez pogodaka na najbolji način nagoveštava šta možemo da očekujemo u finalu, a imajući u vidu ulog, izvesno je da rivali neće previše rizikovati. Ipak, ofanzivci oba tima bili su veoma raspoloženi u prethodnom periodu, te je jasno da će odbrane biti na ozbiljnim testovima, pre svega pred Mehdijem Taremijem na jednoj i Rikardom Ortom na drugoj strani.

Za Iranca Taremija interesuje se turski vicešampion Fenerbahče. Iskusnom napadaču ističe ugovor sa Zmajevima naredne godine i mogao bi ovog leta ili da produži saradnju sa vicešampionom Portugalije ili da napusti tim uz određene obeštećenje.

Porto je osvojio Superkup Portugalije i Liga kup, vicešampion je Primeire, igrao je osminu finala Lige šampiona gde je za gol ispao od Intera. Odlična sezone bi bila krunisana novim trofejom za četu Serža Konseisaa. Srpskog reprezentativca Marka Grujića nije bilo u timu protiv Gimaraisa u poslednjem kolu prvenstva. Bio je ceo meč na klupu za rezerve, ali se očekuje da danas u Lisabonu zauzme mesto od prvog minuta.

U kojoj meri je neizvestan ishod duela predstojećih rivala najbolje govori međusobni učinak u prethodne tri godine tokom kojih su se finalisti susretali deset puta uz bolji učinak ekipe sa Munisipala, četiri pobede Brage, tri pobede Porta i tri nerešena ishoda.

KUP PORTUGALIJA – FINALE (LISABON)

Nedelja

18.15: (4,80) Braga (3,60) Porto (1,85)

***kvote su podložne promenama


tagovi

PortoBragaKup PortugalijeKup PortugalaMarko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara