Srđan Babić (Star sport)
Srđan Babić (Star sport)

Portugalci žele Babića ali ispod cene od 1.100.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 16:56

Zvezda će morati da pregovara

Prošlog leta je Srđan Babić otišao iz Crvene zvezde u Famalikao na pozajmicu s pravom otkupa. Tom prilikom je dogovoreno da se portugalski klub izjasni do 15. maja o daljem statusu srpskog štopera. Ugovorena cena otkupa je bila 1.100.000.

Babić je odmah po dolasku kaparisao mesto startera i tokom sezone odigrao 27 mečeva u prvenstvu. Sve u prvoj postavi. Šest utakmica je propustio zbog povrede, a jednu zbog žutih kartona. Bio je igrač sa najvećom minutažom u ekipi i ostavio je dobar utisak.

Izabrane vesti

Ipak, Famalikao se nije oglasio do predviđenog roka (15. maj) o otkupu ugovora. Portugalci su hteli da sačekaju kraj sezone, pa da onda rešavaju status Babića.

Međutim, ranije ugovorena cena im više ne odgovara. Tamošnja Abola danas piše da Famalikao želi da zadrži srpskog štopera ali pod drugačijim uslovima. Portugalski klub će u narednim danim pregovarati sa Zvezdom o smanjenju otkupne cene za Babića jer im je 1.100.000 evra ipak preskupo. Sa druge strane, Zvezda ima pregovarački kapacitet da ne spušta odmah cenu i da traži neke druge kupce posle Babićeve dobre sezone u Portugaliji. Ili da čeka Famalikao sa ponudom koja je približna letos dogovorenoj otkupnoj ceni.

Famalikao je mali i specifičan klub u portugalskom fudbalu. U prvu ligu su se vratili pre dve sezone posle 25 godina odsustva. Za uzlet kluba je zaslužan jedan od dva najmoćnija fudbalska agenta na svetu Žorž Mendeš. On je pre nekoliko godina savetovao izraelskog milijaredra Idana Ofera da klupi Famalikao. Ofer je poznati biznismen koji poseduje trećinu vlasničkog udela u Atletiko Madridu. Poslušao je Mendeša i kupio 51 odsto akcija malog portugalskog kluba. Iako Mendeš nema zvanične veze sa klubom, javna je tajna da ima ogroman uticaj u klubu i da rukovodi transfer politikom. Tako koristi Famalikao kao centar za regrutaciju mladih talenata i odskočnu dasku prema većima.

Tako je Famalikao prethodnih godina izdvajao i milionske sume za kupovinu igrača. Za mladog urugvajskog vezistu Manuela Ugartea su prošle zime platili 3.000.000 evra. Iz B tima Vulverhmeptona su pre dve godine za 1.300.000 evra doveli Pedra Gonsalveša i zaradili četiri puta na njenu prodavši ga u Sporting iz Lisabona. Tamo je kao najbolji igrač lige vodio Lavove do titule u ovoj sezoni. Mladog ruskog golmana Ivana Zlobnina, Famalikao je platio 1.000.000 evra pa nije isključeno i da pripremi ponudu sa sedam cifara i za Babića.

Iako trenutno žele da prođu jeftinije…


tagovi

FamalikaoSrđan Babić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara