Golčina Saula i autogol Savića, nastavljaju se muke Espanjola kod kuće i Atletika u gostima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.03.20. | 17:59

Nikad gori bilans od dolaska SImeonea...

Imao je Atletiko više loptu u nogama, više želeo pobedu, pokušao da napadne, ali se iz Katalonije vraća sa mršavim bodom. Remizirali su protiv Espanjola – 1:1.

Po ko zna koji put ove sezone je Atletiko osetio kako je to kada se slabiji brani i preda loptu protivniku u noge kao što je to slučaj kada Simeoneov tim igra protiv favorita u Ligi šampiona ili protiv Barse ili Reala u prvenstvu.

Izabrane vesti

Osim što je fenjeraš, Espanjol je ubedljivo najgori domaćin u Primeri i osvojio je samo sedam bodova u 12 mečeva na svom terenu do danas. Međutim, i Atletiko je jedna od slabijih gostujućih ekipa iz vrha. Do danas su na 12 gostujućih mečeva osvojili samo 15 bodova. Primera radi, Viljareal je u gostima osvojio 16, Real Sosijedad 17, Hetafe i Barsa 18, Sevilja 22, a Real 25 bodova.

Pokušao je Simeone da napadne sa Karaskom kao podšrkom napadačima Korei i Morati, Atletiko je zapretio od starta preko Kokea i Partija, ali je i veteran Dijego Lopez pokazao panterski refleks na golu Espanjola. Bolji su bili Madriđani u prvih 20-ak minuta, ali se prvo zatresla njihova mreža. Vu Lei je centrirao sa desnog krila, a Savić pod pritiskom De Tomasa loše intervenisao i zatresao sopstvenu mrežu.

Primljeni gol je presekao goste i domaći su u nastavku igrali bolje. Mogli su da dupliraju prednost do poluvremena ali je Oblak imao dve sjajne odbrane.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Atletiko je dobio ono što je želeo – izjednačenje. I to kakvo! Posle kornera, lopta se odbila na volej Saulu Njigezu koji je projektilom sa 20 metara pocepao mrežu Katalonaca.

Nisu mogli bolji početak drugog poluvremena da požele gosti. Korea je imao šansu za 2:1, Simeone je ubacio Feliksa umesto Karaska i krenuli su Atletikovi napadi u talasima. U 62. minutu je Atletiko propustio šansu u utakmice. Šut Feliksa su zaustavili zajedničkim snagama Lopez i stativa, a Morata je iz odbitka opet pogodio stativu. Odmah posle toga ga je Simeone zamenio i uveo Dijega Kostu. Potom je i Vitolo zamenio Koreu, ali promena kompletne napadačke linije donela gol i preokret Madriđanima. Na kraju je čak Espanjol posle prekida bio u šansi da dođe do pobede.

Atletiko tako nastavlja sezonu po sistemu toplo-hladno. Posle 26 kola imaju samo 44 boda što je najgori bilans otkako je Simeone preuzeo tim pre osam godina. Liga šampiona ozbiljno visi. A Espanjolu  se smeši Segunda. Danas niko nije ništa dobio...

PRIMERA - 26. KOLO:

Petak
Real Sosijedad - Valjadolid 1:0 (0:0)
/Januzaj 60/

Subota
Eibar - Levante 3:0 (1:0)
/Diaz 27 i 48, Oreljana 84/

Valensija - Betis 2:0 (0:0)
/Gameiro 60, Pareho 89/

Leganes - Alaves 
/Kariljo 59 - Lukas Perez 47/

Granada - Selta 0:0

Nedelja

Sevilja – Osauna 3:2 (2:0)
/En Nesiri 13, 90+3, Okampos 45+1 – Aridane 64, Roberto Tores 74 pen/

Atletik Bilbao - Viljareal 1:0 (0:0)
/Raul Garsije 56 penal/

Espanjol - Atletiko Madrid 1:1 (1:0)
/Savić 24 autogol - Sual 46/
18.30:  (3,40) Majorka  (2,95)  Hetafe (2,40)
21.00:  (2,25) Real Madrid  (3,45) Barselona (3,15)

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara