Stadion Kolo Kola, Monumental David Areljano (©Wikipedia)
Stadion Kolo Kola, Monumental David Areljano (©Wikipedia)

Poseban derbi: Kolo Kolo promenio travu posle 33 godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 23:05

Aktuelni prvak i najtrofejniji klub Čilea po prvi put će testirati novu podlogu na Monumentalu David Areljano protiv vicešampiona Njublensea u derbiju 3. kola Primere

Posle nešto više od dve nedelje pauze, na teren će izaći fudbaleri Kolo Kola. Šampion Čilea u zaostalom meču 3. kola Primere u noći između ponedeljka i utorka od 23.55 časova dočekuje jednog od najvećih rivala za tron, Njublense.

Prošle sezone Njublense je bio drugi, sa 11 poena manje od prvaka. Mogao je da bude i konkurentniji, da je malo bolje odigrao direktne duele sa Kolo Kolom. Oba ligaška susreta završena su nerešenim rezultatima, 0:0 u Santijagu i 1:1 u Čiljanu.

Izabrane vesti

Noćas se igra u prestonici, na Monumentalu David Areljano, koji je tokom pauze između dve sezone dobio novu travu. Podloga je posle 33 godine promenjena na stadionu Kolo Kola, a ovo će biti prvi susret od završetka radova, tako da će svi uslovi za dobar, kvalitetan fudbal da budu na nivou. Ne bi se podloga verovatno ni sada menjala, da nije oko 40 odsto trave bilo oštećeno dok se postavljao drenažni sistem. Zbog neplaniranih radova je i bio odložen derbi 3. kola.

Kolo Kolu je pauza dobro došla, jer nije otvorio sezonu baš na idealan način. Prvo je poražen u Superkupu Čilea od novog prvoligaša Magaljanesa, posle penala, a zatim je doživeo debakl na gostovanju O‘Higinsu u drugom kolu, sa 5:1. Između ta dva meča je savladao Kapijapo sa 5:2.

23.55: (1,80) Kolo Kolo (3,45) Njublense (4,10)

S druge strane, Njublense nije bio tako ubedljiv, ali je bio siguran. Najpre je pobedio kao gost Espanjolu sa 1:0, a zatim i Megaljanes kod kuće sa 3:2.

Kolo Kolo je uoči nove sezone angažovao devet pojačanja, od čega su osmorica uvršteni na spisak za duel sa Njublenseom. Dvojica još nisu debitovala, Dario Lezkano i Matijas de los Santos, tako da bi prve minute u dresu najtrofejnijeg čileanskog tima mogli da upišu noćas.

U prošloj sezoni je Njublense uspeo da savlada Kolo Kolo u osmini finala Kupa Čilea. Kod kuće je slavio sa 2:1, u Santijagu je bilo 1:1, pa je prošao dalje. Ujedno, tako je produžio niz utakmica bez poraza od Kolo Kola, sada on iznosi šest mečeva u svim takmičenjima (po tri pobede i remija).

ČILE 1 – ZAOSTALI MEČ 3. KOLA

Ponedeljak

23.55: (1,80) Kolo Kolo (3,45) Njublense (4,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Čile 1Kolo KoloNublense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara