Suma protiv Novosađana (© Star sport)
Suma protiv Novosađana (© Star sport)

Posebno mesto u galeriji Partizanovih stranaca: Suma odmah iza Dijare i Moreire

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.03.21. | 10:03

Gvinejac protiv Vojvodine odigrao 100. meč za crno-bele

Pre desetak dana proslavio je Aleksandar Stanojević 100. utakmicu na klupi Partizana – u međuvremenu se na listi najdugotrajnijih trenera poravnao sa Miroslavom Đukićem (102) – a početak 2021. pamtiće i Sejduba Suma. Iako nije u prvom planu, ne igra redovno, upisao je i Gvinejac jubilej u crno-belom dresu.

Bivši vezista Slovana iz Bratislave (stigao leta 2017) u pobedi nad Vojvodinom (2:0), sredinom drugog poluvremena, odmah posle drugog gola Takume Asana, kročio je na teren, što mu je bio 100. takmičarski meč za klub. U Superligi ih je skupio 68, u Kupu Srbije četiri, a u kvalifikacijama za Ligu šampiona, eliminacionim borbama za Ligu Evrope i u grupnoj fazi drugog po važnosti UEFA klupskog takmičenja još 28. Na njima je postigao 24 gola, dodao 20 asistencija.

Izabrane vesti

Na taj način postao je Suma tek treći stranac u istoriji koji je odigrao trocifren broj utakmica za Partizan. Iz ove perspektive nedodirljiv je Lamin Dijara sa 151 susretom (75 pogodaka), a prati ga Almami Moreira (132 duela, 30 egzekucija). Senegalski napadač i vezista iz Gvineje Bisao stigli su u Humsku leta 2007. i – zajedno sa Antonelom Žukom, te domaćim igračima Antonijom Rukavinom, Đorđem Lazićem, Ivanom Obradovićem, Zoranom Tošićem i Stevanom Jovetićem – pokrenuli točak istorije, s njima u timu Partizan je prekinuo dvogodišnju dominaciju Crvene zvezde i započeo šestogodišnju vladavinu srpskim fudbalom.

Suma je jednako atraktivan, možda i atraktivniji, od Dijare i Moreire, ali za kompletan utisak nedostaje mu ono što su prethodnici imali. Titule.


tagovi

FK PartizanSejduba Suma

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara