Petar Karaklajić (©MN Press)
Petar Karaklajić (©MN Press)

Posle 609 minuta u Proleteru - Petar Karaklajić ide u AEK

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.07.20. | 12:38

Velika šansa za 20-godišnjeg fudbalera

Nisu još ljubitelji fudbala u Srbiji dobrano ni ime stigli da mu zapamte, a izgleda će Petar Karaklajić dići sidro i napustiti Superligu. Prema navodima grčkih medija 20-godišnji krilni fudbaler Proletera napustiće Novi Sad i karijeru nastaviti u AEK-u.

O detaljima saradnje se ne piše, ali svi grčki mediji uveravaju da je dogovor skoro pa postignut i da će Proleter nešto i zaraditi s obzirom da je Karaklajić stigao u januaru iz Brodarca – tamo ga je samo šest meseci ranije poslao Voždovac – te će novosadskom klubu pripasti određeno obeštećenje.

Izabrane vesti

Neće verovatno biti preterano visoko, jer iako je bio manje-više redovan otkako se probio u prvi tim Karaklajić je sve skupa za Proleter odigrao 609 minuta. Istina, saigračima je namestio tri gola i ostavio sasvim dobar utisak što ga je uostalom i preporučilo atinskom klubu, koji je navodno nekoliko puta uživo posmatrao Karaklajićeve utakmice.

Pitanje je doduše da li će Karaklajić odmah dobiti šansu u Atini, jer ga tamo prevashodno vide kao zalog za budućnost. Pride, nije baš da je lako stići do mesta u AEK-ovom prvom timu, ovu sezonu završili su kao treći na tabeli u Grčkoj, pa će od jeseni igrati u Ligi Evrope.

Povoljna okolnost za Karaklajića – može da igra na obe strane terena, mada mu je levo krilo prirodna pozicija – jeste i ta što će ga u Atini sačekati zemljaci Nenad Krstičić i Miloš Deletić.



tagovi

Petar KaraklajićAEK AtinaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara